SEH speelt gelijk tegen Kampen

Zaterdag 14 oktober 2017

Het eerste elftal van SEH heeft zaterdagmiddag gelijkgespeeld teven vv Kampen. In een matig duel, met veel slordigheden en balverlies, wisten beide teams eenmaal het net te vinden: 1-1. Al met al een terechte uitslag.

De bezoekers uit Kampen hadden de volle buit weten te pakken in de eerste drie competitiewedstrijden. SEH daarentegen verloor vorig week onnodig in Zwolle van HTC (2-1). Het team van Sander Goosensen had dus wat recht te zetten op sportpark ‘De Eeuwlanden’. Dat moest dan gebeuren zonder Hans Veldhuis en Owen Niemeijer. Daartegen stond de terugkeer in het elftal van Marthijn van der Steege en het basisdebuut van nieuweling Rijcko Treep.

SEH ging onder prachtige omstandigheden goed van start en wilde duidelijk laten zien dat de nederlaag vorige week in Zwolle een incident was. Mark Zandvliet en Harmen van Oene waren in de beginfase al dicht bij de openingstreffer. Aan de andere kant wist Rick Zandvliet even later bijna zijn eigen doelman te verschalken, maar het liep nog net goed af voor de blauw-witten. Na een klein kwartier spelen schoot 'Primera Man of the match' Sander Draaijer de bal fraai tegen de lat, waarna het enige tijd redelijk rustig bleef voor beide doelen. Tegenvaller voor de thuisploeg was het snelle uitvallen van Marthijn van der Steege met een hamstringblessure. Max van den Berg was zijn vervanger. Ruim vijf minuten voor rust kwam SEH dan toch op de op dat moment wel verdiende 1-0 voorsprong: Sven Veldhuis stuurde Mark Zandvliet fraai weg en de rechtsbuiten ging goed om met de kans. Kampen was de eerste 45 minuten vooral gevaarlijk geweest met standaardsituaties.

De tweede helft was qua niveau beduidend minder dan het eerste bedrijf, zeker van de kant SEH. Het eerste opmerkelijke moment na rust was de 'rode kaart' voor trainer Arjan ten Hove van de bezoekers, na commentaar op de leiding. Hij moest het veld per direct verlaten. Redelijk uit het niets was het even later toch 1-1, toen Kevin Veger van Kampen het meest alert was bij een rebound. In het laatste half uur golfde het spel op en neer, zonder dat er grote kansen werden gecreëerd. Scheidsrechter Hoornstra trok er wel nog veel blessuretijd bij, waarin nog het een en ander gebeurde. Zo kregen verschillende spelers van beide teams een gele kaart. Selim ben Mansour van Kampen kon met tweemaal een gele prent vlak voor tijd het veld verlaten. Mark Zandvliet was namens SEH met een schot in de handen van de keeper nog het meest in de buurt van een winnende treffer. Maar na dik tien minuten blessuretijd was de eindstand dan toch bepaald: 1-1.

Volgende week speelt SEH een uitwedstrijd tegen HFC Storica in Zwolle. Een week later, 28 oktober, speelt het team van trainer Goosensen weer thuis. Bezoekende ploeg is dan CSV’28, eveneens uit Zwolle. Beide duels beginnen 14:30 uur. Toeschouwers zijn meer dan welkom.

Opstelling SEH: Richard Tijssen; Rick Zandvliet, Marthijn van der Steege (17. Max van de Berg), Michiel de Gooijer, Martijn Rebel; Sven Veldhuis, Rijcko Treep (79. Christian van Beek), Harmen van Oene; Jeremy van de Beek (58. Niels Schuurman), Sander Draaijer en Mark Zandvliet

Primera Man of the match: Sander Draaijer

Aantal toeschouwers: circa 200