Onnodige nederlaag SEH in Zwolle

Zaterdag 07 oktober 2017

Het eerste elftal van SEH heeft zichzelf vanmiddag in Holtenbroek een slechte dienst bewezen. Volkomen onnodig ging het elftal van trainer Goosensen met 2-1 onderuit tegen HTC.

In de beginfase was er nog weinig aan de hand voor SEH. De ploeg trok dan wel niet het sterke spel van de laatste weken door, echt in de problemen kwam SEH ook niet tegen thuisploeg HTC dat louter voor de lange bal koos en geen intenties had om het voetballend te proberen.

Tot echte kansen kwam SEH niet ondanks dat het meer balbezit had dan de thuisploeg. Domweg omdat het tempo wat de Heerdenaren hanteerden te laag lag en ook van de positiewisselingen waarmee het recent nog Noord Veluwe Boys en Wilsum dol draaide weinig terug te zien was.

Na een half uur spelen kwam HTC daarnaast ook nog eens op een 1-0 voorsprong. Halfslachtig ingrijpen bij een cornerbal leverde de thuisploeg de eerste goal van de wedstrijd op, waardoor SEH gedwongen werd tot reparatiewerkzaamheden.

SEH probeerde tot aan de thee toe daarna de bakens wel te verzetten, maar tot echte kansen kwam de ploeg niet meer in het restant van die eerste helft.

Vlak na de thee liet SEH wel een paar flitsen van het voetbal van de laatste weken zien, maar de ambities die de ploeg daarmee uitsprak konden na een klein uur spelen allemaal de ijskast in.

Opnieuw werd er achterin halfslachtig ingegrepen, waardoor HTC op 2-0 kwam en op rozen leek te zitten.

Trainer Goosensen greep daarna in en bracht Van der Steege en Treep binnen de lijnen, maar tot echt uitgespeelde kansen kwam SEH niet, of de eveneens ingevallen Olthuis had een fraaie pass beter mee moeten krijgen, maar de bal bleef plakken aan het stroperige kunstgras.

Een kwartier voor tijd moest HTC in eens nog wel verder met 10 man, toen scheidsrechter Kwakkel uit Wapenveld natrappen niet anders kon bestraffen dan met een vuurrode kaart.

Vlak voor tijd wist SEH vervolgens nog wel de aansluitingstreffer te maken, toen Van der Steege het meest alert was in het zestienmeter gebied van HTC en op aangeven van Treep voor 2-1 kon zorgen.

Kwakkel trok vervolgens terecht 6 minuten blessuretijd bij na de nodige wissels en de ontstane commotie bij het wegzenden van één van de Zwollenaren, maar echt in de buurt van de gelijkmaker kwam SEH vervolgens niet meer.

Een dure nederlaag daardoor voor SEH, dat met name zichzelf flink tekort deed in Holtenbroek en HTC optimaal zag profiteren.

Volgende week de taak aan SEH om zichzelf te herpakken, wanneer Kampen op bezoek komt in Heerde op Sportpark de Eeuwlanden. Aanvang van dat duel is 14:30.

Opstelling: Richard Tijssen, Rick Zandvliet, Harmen van Oene, Michiel de Gooijer (65. Marthijn van der Steege), Owen Niemeijer, Sven Veldhuis, Hans Veldhuis, Cristian van Beek (65. Rijcko Treep), Jeremy van de Beek (45. Frank Olthuis), Sander Draaijer en Mark Zandvliet

Toeschouwers: 100