Bijzondere training zaterdag bij SEH

Woensdag 07 juni 2017

Normaal worden de voetbalvelden van voetbalvereniging SEH gebruikt om te voetballen, maar komende zaterdag is dat even anders. De ‘van Limburg Stirum Band’ uit Wezep oefent met ongeveer 50 leden voor het Wereld Muziek Concours (WMC), een prestigieuze wedstrijd.

De van Limburg Stirum Band is een jonge energieke club muzikanten die op een sportieve wijze muziek maakt en een show loopt op een plein of veld of tijdens parades in binnen- en buitenland. Normaliter repeteert de band op dinsdagavond maar in aanloop naar het Wereld Muziek Concours (WMC) repeteert men naast de dinsdagen ook regelmatig op de zaterdag, zo ook op sportpark ‘De Eeuwlanden’ in Heerde.

De training is dus voor het Wereld Muziek Concours (WMC). Tijdens deze internationale kampioenschappen treden diverse bands uit de hele wereld op om zo hoog mogelijk op de WMC-ranglijst te eindigen. De van Limburg Stirum Band doet mee aan de showwedstrijden en de marswedstrijden in de hoogste divisie welke beiden plaats vinden in het stadion van Roda JC. In het stadion ligt een kunstgrasveld en daarom repeteert de van Limburg Stirum Band ook bij diverse voetbalverenigingen in de regio welke de beschikking hebben over een kunstgrasveld en is de van Limburg Stirum Band erg blij dat men in Heerde bij SEH mag komen trainen.

Mocht u interesse hebben om te zien hoe men in de voorbereiding voor het prestigieuze WMC te werk gaat, bent u van harte welkom een kijkje te komen nemen op het terrein van SEH. De repetitie is van 13:00 tot 15.30 uur. Uiteraard wenst SEH de van Limburg Stirum Band alle succes tijdens de training en de aankomende wedstrijd in Kerkrade.