SEH verliest en degradeert

Zaterdag 29 april 2017

Het eerste elftal van SEH is officieel gedegradeerd naar de vierde klasse. Het team van trainer Sander Goosensen moest zaterdagmiddag winnen van de directe concurrent Olympia’28 uit Hasselt om zicht te houden op een nacompetitieplek, maar in de tweede helft liepen de bezoekers hard weg: 2-6.

SEH wist vooraf wat de opdracht was: winnen. Want dan zou het verschil met de ploeg van Hasselt nog maar drie puntjes zijn met twee wedstrijden te gaan. Dit keer startten er ‘slechts’ drie tieners in de basis. Dit aantal is de afgelopen maanden immers wel eens veel hoger geweest. Ten opzichte van vorige week, de verliespartij in Doornspijk van DSV’61, waren Mark Zandvliet en Erik Barneveld er vanaf het begin weer bij.

Na een wat afwachtend begin, kwam SEH goed in de wedstrijd. Het probeerde met veel druk naar voren een vroeg doelpunt te forceren. Dat resulteerde ook in kansen. Emel Ugljanin zag zijn poging nog gestopt worden door de doelman, maar even later scoorde Herbert de Graaf wel op fraaie wijze. De thuisploeg kon ongeveer een kwartier genieten van de voorsprong, toen het lelijk misging in de verdediging van SEH. Niemand trapte de bal weg, waarna aanvoerder Kjelt Bonhof van Olympia profiteerde.

Nog geen twee minuten later was het alweer 2-1, toen Erik Barneveld aan een solo begon en uiteindelijk ook zelf goed afrondde. Een prachtig doelpunt! Mark Zandvliet had vervolgens met een afstandsschot bijna de 3-1 op zijn slof, maar zijn bal ging net over. Aan de andere kant zag de verdediging van SEH er bij een aanval Olympia weer niet goed uit. Sterker; wederom kon Bonhof scoren. Zo was de eerste helft bijzonder open en ook vermakelijk voor het toegestroomde publiek.

SEH begon na rust met twee nieuwe namen: Niels Schuurman en de nog altijd maar 16-jarige Jur Rorije vervingen Emel Ugljanin en Mark Zandvliet. De thuisploeg had de eerste helft grotendeels gecontroleerd, maar kon in de tweede helft geen vuist meer maken. Olympia mistte aanvankelijk nog wat kansen, maar na een uur spelen wist Wesley Pestman toch te scoren voor de bezoekers uit Hasselt. SEH ging daarop nog aanvallender spelen, het moest immers winnen, en haalde er een verdediger (Hein Dezijn) af voor een aanvallende middenvelder (Rick van Ommen).

De thuisploeg probeerde het tevergeefs en zag de tegenstander bijzonder gevaarlijk worden in de omschakeling. Dat leidde uiteindelijk nog tot drie doelpunten in het laatste kwartier, van achtereenvolgens Wesley Pestman, Valerie Leusink en Kjelt Bonhof. Daarmee was de eindstand een feit: 2-6.

Al met al een flinke nederlaag voor SEH. Op basis van de eerste helft zat er zeker meer in, maar Olympia ging goed om met de geboden ruimte in de tweede helft. Door de overwinning van de bezoekers zijn ze niet meer bij te halen door de ploeg van Goosensen. SEH eindigt op de 13e positie en degradeert volgend seizoen naar de vierde klasse.

Uithuilen en opnieuw beginnen, dus. Toch is het seizoen nog niet helemaal voorbij. Volgende week speelt SEH een uitwedstrijd tegen vv Hattem. De week erop, 13 mei, is het laatste competitieduel van het seizoen. VSCO’61, op kampioenskoers, komt dan op bezoek naar Heerde. Beide duels beginnen half drie.