SEH onderuit in Doornspijk

Zaterdag 22 april 2017

Het eerste elftal van SEH heeft zaterdagmiddag niet voor een verrassing kunnen zorgen. Het vlaggenschip moest in Doornspijk aantreden tegen het plaatselijke DSV’61, de nummer drie in de competitie, en had ongeveer een uur lang zicht op een resultaat. Maar uiteindelijk verloor SEH de wedstrijd met 4-0.

Ten opzichte van de twee vorige wedstrijden, de winstpartijen tegen Hatto Heim en RDC, waren er weinig veranderingen in het veld te zien. Doelman Richard Tijssen was wel weer hersteld van zijn blessure en begon vanaf de aftrap. Daarnaast was ook Hans Veldhuis voldoende fit om in het basisteam te staan.

De eerste helft was er niet één waar lang over nagepraat gaat worden. De thuisploeg was beter en had meer de bal, maar veel verder dan enkele speldenprikjes kwam het niet. De keren dat DSV gevaarlijk werd, stond doelman Tijssen alert te keepen of was de eindpass niet goed. SEH kon daar echter bitter weinig tegenover stellen. Het publiek, waaronder veel mensen uit Heerde, leek daarmee de kantine op te zoeken met de brilstand. Maar in de laatste speelminuut van de eerste helft was daar aanvaller Wilbur Akster die zich knap vrijspeelde en doelman Tijssen verschalkte: 1-0. Een flinke tegenvaller voor SEH, zo vlak voor de rust.

Met Owen Niemeijer en Niels Schuurman als invallers aan de kant SEH aan het begin van de tweede helft, ging de ploeg van trainer Sander Goosensen op jacht naar de gelijkmaker. En ondanks dat de uitslag wellicht anders doet vermoeden; SEH kreeg verschillende mogelijkheden om te scoren. Een vrije trap van Veldhuis vlak nu rust werd bijvoorbeeld goed gekeerd door doelman Schipper van DSV. Twee minuten later moest hij passen op een kopbal van Schuurman, maar een verdediger stond op de doellijn om het leder net op tijd weg te halen. De 1-1 hing op dat moment in de lucht.

SEH probeerde in de tweede helft aanvallender te voetballen, maar kreeg uiteindelijk de deksel op de neus. Er kwam meer ruimte op het veld, waar toch vooral DSV van wist te profiteren. Want na het tweede doelpunt van de thuisploeg, een fraaie kopbal van Johan Westerink na ongeveer een uur spelen, kreeg SEH geen noemenswaardige kansen of mogelijkheden meer. Ondanks dat het spel niet onder deed voor het niveau tijdens de eerste helft. Achtereenvolgens Alfred Hofmeijer en wederom Wilbur Akster wisten namens DSV nog te scoren en zorgden voor de uiteindelijke eindstand: 4-0. De thuisploeg had overigens nog wel meer kunnen scoren, maar doelman Tijssen stond deze middag zijn mannetje.

Al met al een stevige nederlaag voor SEH. Omdat ook concurrent Olympia’28 heeft verloren, blijft het verschil met de twaalfde positie op de ranglijst zes punten met nog drie wedstrijden te gaan. Volgende week speelt het vlaggenschip de zeer belangrijke thuiswedstrijd tegen de nummer twaalf, Olympia uit Hasselt. Aanvang van dat duel is half drie. Komt allen en steun de ploeg!