SEH wint voor tweede keer op rij

Zondag 09 april 2017

Voor het eerst dit seizoen heeft het eerste elftal van SEH twee competitiewedstrijden achter elkaar gewonnen. Was de ploeg van trainer Goosensen vorige week in Hattem te sterk voor Hatto Heim, dit weekend was het in eigen huis beter dan hekkensluiter RDC: 2-0.

Wederom begon SEH het duel met veel jongelingen. Ook startten er, in tegenstelling tot de vorige wedstrijd, twee dertigers: Gert Jan Barneveld en Herbert de Graaf. De laatstgenoemde kon weer meedoen nadat hij vorige week was geschorst en Barneveld verving doelman Tijssen, die geblesseerd raakte in de wedstrijd tegen Hatto Heim. In de warming-up bleek dat ook Max van de Berg niet fit genoeg was om te spelen. Zijn vervanger was Jens Rorije.

Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat SEH op jacht ging naar de drie punten. Dat resulteerde in veel balbezit en regelmatig dreigende situaties, maar echte kansen kreeg de ploeg niet. De eerste de beste mogelijkheid ging er echter wel meteen in: B-junior Jur Rorije zag zijn eerste poging nog gestopt worden door doelman Voortman van RDC, maar de 16-jarige was er zelf snel bij om alsnog het beslissende tikje te geven.

Buiten een fraai afstandsschot van Draaijer op de lat gebeurde er op voetbalgebied weinig in de eerste helft. Het spel lag wel enige tijd stil door een op het oog zware enkelblessure van RDC-speler Marc Brouwer, die met veel pijn door middel van een brandcard van het veld werd gedragen.

Met jongeling Martijn Rebel als nieuwkomer en de vlak voor rust sterk ingevallen Hans Veldhuis voorop ging SEH na de theepauze op zoek naar de bevrijdende tweede treffer. Ondanks veel balbezit was er lange tijd geen kans te noteren en was het niveau bedenkelijk. Sterker; RDC kwam naarmate de tweede helft vorderde af en toe zelfs gevaarlijk uit de hoek. Net nadat iedereen van de uitploeg een penalty claimde, was daar Emel Ugljanin die de bal beheerst in de hoek schoot: 2-0. In het laatste kwartier waren er vervolgens nog kansen voor Draaijer, Veldhuis en de laatste invaller Jeremy van de Beek om het doelsaldo van SEH nog wat op te krikken, maar tot doelpunten leidde het niet meer.

Mede vanwege gunstige uitslagen op andere velden kan SEH zo langzamerhand toch weer een beetje omhoog kijken. Het gat naar de nummer twaalf, Olympia´28, is nog zes punten met vier duels te gaan. En over drie weken ontvangt de ploeg van trainer Goosensen het team uit Hasselt nog op ´De Eeuwlanden´.

Eerstvolgende wedstrijd voor het vlaggenschip is echter uit, tegen DSV´61 uit Doornspijk. Aanvang van het duel op 22 april is 14:30 uur. De ploeg kan daarbij zeker uw en jullie steun gebruiken!

KLIK HIER VOOR FOTO'S!