Jeugdig SEH voorbij aangeschoten Hatto Heim

Maandag 03 april 2017

Het eerste elftal van SEH heeft haar 21e wedstrijd om weten te zetten in een prima overwinning. In Hattem was een piepjong SEH sterker dan thuisploeg Hatto Heim en won het uiteindelijk terecht met 2-3.

SEH begon het duel met een aantal jongelingen in het basisteam. Daar werd vlak voor het duel ook nog de 16-jarige Jur Rorije aan toegevoegd, die opnieuw in de basis mocht beginnen nadat in de warming-up ook nog Van Ommen geblesseerd uitviel.

Zo begon SEH het duel met een gemiddelde leeftijd van precies 21,18, waarbij doelman Tijssen met zijn 27 jaar nog stevig op het gemiddelde drukte.

In het veld was daar echter niets van te merken, want de ploeg van Goosensen speelde, misschien wel bevrijd door de nederlaag van een week eerder tegen Oene, één van haar betere wedstrijden van het seizoen.

Na 15 minuten was het al scoren geblazen voor de Heerdenaren, toen een bal via de kluts voor de voeten van gelegenheidsspits Ugljanin belandde, die niet twijfelde en hard binnenschoot: 0-1.

Hatto Heim kon daar maar weinig tegen overstellen en het ontbrak de ploeg van trainer Brem zichtbaar aan vertrouwen, spelplezier en misschien wel het belangrijkste: arbeidsethos. Meijlink was na 25 minuten spelen wel dicht bij de gelijkmaker toen hij zijn individuele klasse etaleerde maar op de vuisten van Tijssen strandde en in de rebound te onrustig was.

Na een goed half uur spelen kwam SEH ook op een 0-2 voorsprong. Opnieuw was Ugljanin het eindstation: dit keer via een prima lopende aanval, waarna hij ijzig koel bleef en de ruststand bepaalde op 0-2.

Voor de thuisploeg was die tussenstand het signaal om in het tweede bedrijf uit een ander vaatje te gaan tappen en al na 10 minuten spelen in het tweede bedrijf leverde dat resultaat op. Teuben kwam door over de rechterkant en zag nota bene verdediger Van der Worp in tweede instantie de 1-2 aantekenen.

De thuisploeg wou daarna het gaspedaal dieper indrukken en SEH verder in verlegenheid brengen, maar in die missie ontbrak het de thuisploeg aan voetballend vermogen en met name vertrouwen. Daarbij gaf het gelegenheidscentrum van SEH, bestaande uit Dezijn en Van de Berg, bar weinig weg waardoor de voorsprong van SEH nimmer echt in gevaar kwam.

Na 65 minuten spelen was de marge in eens weer comfortabel te noemen voor SEH, toen de 17-jarige Veldhuis knap controleerde in het zestienmeter gebied van Hatto Heim en al vallend de 1-3 binnen prikte in de verre hoek.

Wedstrijd gespeeld zou je zeggen, maar een kwartier voor tijd werd het toch nog weer spannend op Sportpark ’t Achterveen toen doelman Tijssen mistastte bij een hoge bal en de lange Van der Velde de 2-3 kon binnen koppen.

Tijssen raakte bij die daad zelf geblesseerd en moest zich laten vervangen voor routinier Barneveld. Die hoefde in de absolute slotfase geen één keer handelend op te treden, waardoor het duel, buiten een dot van een mogelijkheid voor Bartelds om, terecht eindigde in een overwinning voor SEH: 2-3.

SEH komt met de drie punten van de overwinning uit op een seizoen totaal van 14. Het gat met plek 12 lijkt te ver weg om nog voor een absolute stunt te zorgen in het slot van de competitie, maar in het amateurvoetbal zijn de laatste jaren gekkere dingen gebeurd.

Hatto Heim moet dankzij opnieuw een nederlaag zo langzamerhand ook op gaan passen. De ploeg heeft nog een lastig programma en heeft slechts een marge van drie op plek 11, dat resulteert in de verplichting van het spelen van nacompetitievoetbal.

Aanstaande zaterdag ontvangt SEH op het eigen Sportpark de Eeuwlanden nummer laatst FC RDC. Aanvang van dat duel in Heerde is 14:30. Komt allen!

Samenvatting Hatto Heim - SEH