Over en sluiten voor hoofdmacht

Maandag 27 maart 2017

Het eerste elftal van SEH heeft afgelopen zaterdag in eigen huis een 2-3 nederlaag geleden tegen Oene. Winst was noodzakelijk om uitzicht te blijven houden op een ontsnappingsroute, maar na twee jaar 3e klasse voetbal is degradatie nu onafwendbaar.

SEH vocht dus afgelopen zaterdag voor haar allerlaatste kans, maar daar was in het eerste bedrijf niets van terug te zien op het groene laken. Oene mocht het initiatief nemen en was een aantal maal dichtbij de openingstreffer, die uiteindelijk na 25 minuten viel te noteren: 0-1. SEH kon daar in de eerste helft niets tegen over zetten.

In de tweede helft tapte SEH wel uit een ander vaatje en dat resulteerde na een uur spelen in de gelijkmaker. Van Beek kon fraai binnen knikken, waardoor de spanning terug was in Heerde: 1-1.

Het restant van de tweede helft werd er vervolgens voor de neutrale toeschouwer eentje om van te smullen met twee ploegen die voor de winst speelden.

Eerst was daar echter De Graaf die kon inrukken na een rode kaart voor het neerhalen van een door gebroken speler en even later was daar Oene weer dat een voorsprong nam via de pijlsnelle Hilbrink: 1-2.

SEH knokte zich echter terug in het duel en kreeg een kwartier voor tijd loon na werken. De ingevallen Schuurman was er als de kippen bij toen de Oene-goalie het leder eventjes los liet: 2-2.

In de slotfase kon de winnende goal vervolgens aan beide kanten vallen. Oene had moeite met de man meer situatie en ging juist achteruit lopen in plaats van vooruit, waardoor SEH bleef jagen op de 3-2.

In één van de tegenstoten was het uiteindelijk echter Ter Beek die de 2-3 binnen knalde en die klap kwam SEH, ook vanwege de geringe resulterende speeltijd, niet meer te boven.

Daardoor lijkt het doek voor SEH met nog zes resulterende wedstrijden nu definitief gevallen. Na twee jaar derde klasse voetbal moet de ploeg zich volgend jaar weer gaan oprichten in de 4e klasse.

Voor nu rest het goed afsluiten van het lopende seizoen. Aanstaande zaterdag gaat de ploeg van trainer Goosensen op bezoek bij Hatto Heim. Aanvang van dat duel is 14:30.