ESC en SEH in evenwicht

Maandag 20 maart 2017

SEH heeft aan het uitduel met ESC uit Elburg een punt overgehouden. SEH scoorde binnen vijf minuten na het eerste fluitsignaal twee keer, terwijl ESC dat kunstje herhaalde meteen na rust. Daarna werd er door beide ploegen niet meer gescoord, waardoor het duel eindigde in 2-2.

SEH begon furieus in Elburg. Waar het vorige week in de derby tegen VEVO na vijf minuten voetballen nog tegen een 0-2 achterstand aan keek, stond het afgelopen zaterdag na nog geen vijf minuten voetballen zo maar met 0-2 voor. Eerst was daar een voorzet die van dichtbij binnen geknikt worden en niet veel later verdween een bal via via in het dak van het doel.

Ongekende luxe daardoor voor SEH op het kunstgras van Elburg, dat de thuisploeg daarna wel het initiatief zag nemen. Echt grote kansen leverde ESC dit echter niet op. De aansluitingstreffer leek er pal voor rust toch nog te komen, maar SEH had geluk in een scrimmage waarbij paal en lat geraakt werden.

SEH kon daardoor met een uitstekend gevoel richting de warme thee met die comfortabele voorsprong, maar heel lang kon het van die marge in het tweede bedrijf niet genieten. Tot tweemaal toe kreeg de fysiek sterke De Vries te veel tijd om het doel onder vuur te nemen, één keer met de kop en één keer met de rechterpoot wist hij daarbij Tijssen te verschalken: 2-2.

Wedstrijd weer in evenwicht, met daarbij twee ploegen op het veld die weinig tot niets aan een remise hadden. ESC drong daarbij in de laatste fase van het duel het meeste aan in de zoektocht naar een gelijkmaker, maar de thuisploeg kwam niet verder dan enkele kopkansjes voor de veel gezochte De Vries, terwijl SEH in de tegenstoot wel een aantal keren gevaarlijk kon worden maar te onrustig was in de passing waardoor het geen gebruik maakte van de ruimtes die de thuisploeg toch wel enigszins weggaf.

Zo eindigde het duel uiteindelijk terecht in 2-2, waarmee beide ploegen weinig kunnen als het gaat om de stand op de ranglijst.

Voor SEH wordt de opdracht veilig spelen steeds lastiger, daar directe concurrent Oene afgelopen zaterdag in eigen huis opnieuw won, ditmaal met 4-2 van Teuge. Het verschil is daardoor opgelopen tot maar liefst acht punten, een fors gat met nog maar een aantal resterende wedstrijden op de agenda.

Oene is wel de ploeg die aanstaande zaterdag te gast is op Sportpark de Eeuwlanden. Dat lijkt de laatste kans voor SEH voor het pakken van de allerlaatste strohalm, waarbij uiteraard alleen winst telt om zodoende het gat te verkleinen tot vijf punten. Aanvang van dat duel in Heerde is 14:30.