Vijf voor twaalf voor hoofdmacht SEH

Maandag 13 maart 2017

SEH heeft in eigen huis ook de derby tegen VEVO verloren. Op Sportpark de Eeuwlanden begon SEH afgrijselijk slecht en stond het binnen drie minuten voetballen met 0-2 achter. VEVO won uiteindelijk met 1-3.

Het meeste publiek in Heerde was nog aan het zoeken naar een juist plekje om de derby te aanschouwen, maar wie daar te veel tijd voor nam kon maar zo eens de openingstreffer gemist hebben.

Binnen de minuut kon Van Bessen na geschutter in het hart van de SEH-defensie op doelman Tijssen af en daarbij bleef eerst genoemde ijzig koel: 0-1.

Wie daarmee dacht dat de thuisploeg wakker zou zijn had het goed mis, want nog geen minuut later lag ook de tweede treffer al in het mandje. Nu kon Van Suijdam zo maar door lopen en ook hij bleef koel oog in oog met Tijssen: 0-2.

Hoe simpel VEVO aan de doelpunten kwam, zo makkelijk kwam SEH na 20 minuten spelen ook weer terug in de wedstrijd. Van Beek stond helemaal vrij in het vijandelijke strafschopgebied en kopte knap raak: 1-2.

SEH dwong vervolgens VEVO vanaf minuut 25 tot aan de 70e minuut terug op eigen helft, en had het initiatief in de wedstrijd. De thuisploeg creëerde ook een handvol prima mogelijkheden om de stand weer gelijk te trekken, maar telkens mistte de overtuiging of lag de VEVO-keeper in de weg.

Een gelijke stand was op dat moment een juiste afspiegeling geweest van de krachtsverhoudingen, met misschien nog wel mogelijkheden op meer, maar daarvoor volgt bij het laatste fluitsignaal geen beloning.

Hoe vervolgens 15 minuten voor tijd Bronsink de wedstrijd in het slot gooide was exemplarisch voor de middag van de Heerdenaren. Tussen drie man in kon hij uiteindelijk alsnog tot een schotje komen, die ook niet meer door Tijssen gekeerd kon worden: 1-3.

Zo verloor SEH opnieuw, ditmaal tegen VEVO en aangezien Oene wel wist te winnen bij Hatto Heim is het inmiddels vijf voor twaalf op Sportpark de Eeuwlanden. Het verschil met de plek die tenminste nog recht geeft op nacompetitiewedstrijden voorhandhaving is opgelopen tot 6 punten.

Trainer Goosensen en zijn mannen hebben nog 8 wedstrijden om aan die missie te voldoen. De ploeg zal dan wel uit een ander vaatje moeten gaan tappen, en eerlijk is eerlijk ook hopen op enigszins meer fortuin, daar momenteel ook weinig de kant op valt van de Heerdenaren.

Eerste wedstrijd in de route naar in ieder geval plek twaalf, is de uitwedstrijd tegen ESC van volgende week. Aanvang van dat duel in Elburg is 14:30.