Teuge te sterk voor SEH in Heerde

Maandag 20 februari 2017

SEH heeft op het eigen Sportpark de Eeuwlanden met 1-3 verloren van Teuge. Na de aansluitingstreffer, 15 minuten voor tijd, drong SEH nog wel even aan, maar echt dichtbij de gelijkmaker kwam de ploeg vervolgens niet meer.

Dat het na 45 minuten spelen 0-2 stond voor de bezoekers, was niet af te zien aan het eerste half uur. SEH had in de openingsfase namelijk de meeste tijd de bal, maar tot echte mogelijkheden kwam de thuisploeg niet.

Binnen een tijdsbestek van vijf minuten voetballen werd het duel daarna echter volledig uit handen gegeven. Eerst was daar een indraaiende voorzet die door het hart van de defensie heen glipte en bij de tweede paal uiteindelijk binnen plofte, en nog geen enkele minuten later werd een harde voorzet vanaf de rechterflank voor het doel binnen gegleden: 0-2.

Na de thee probeerde SEH de bakens wel te verzetten, maar tot echte grote mogelijkheden kwam de thuisploeg niet in de jacht op minimaal een punt. Ook de scheidsrechter speelde daarin een discutabele rol, want zeker twee situaties waarbij de bal op de stip had gemoeten wuifde hij weg.

Bij een veel lichter vergrijp een kwartier voor tijd ging de arbiter uiteindelijk alsnog overstag en ging de bal op de stip. Ugljanin verzilverde dit buitenkansje soepel en zodoende was de spanning alsnog terug.

In de slotfase ging SEH uiteindelijk alles of niets spelen. Opnieuw was daar vlak voor tijd een situatie in box van Teuge waarbij na een handsbal de bal vermoedelijk opnieuw op de stip had gemoeten, maar ook ditmaal vond het massale verzoek van de aanwezigen in Heerde geen gehoor bij de scheidsrechter.

Tegen de blessuretijd aan gooide Teuge vervolgens het duel in het slot met de 1-3. Uiteindelijk een terechte overwinning voor Teuge, dat gretig gebruik maakte van de kansen die het aangeboden kreeg door SEH en zelf verdedigend vrij eenvoudig overeind bleef.

SEH hervat de competitie pas op 11 maart weer, wanneer VEVO op bezoek komt in Heerde. Aanvang van dat duel is 14:30.