SEH onnodig onderuit bij ’t Harde

Maandag 13 februari 2017

Het eerste elftal van SEH heeft een compleet onnodige nederlaag geleden in en tegen ’t Harde. Na 90 minuten voetballen stond er een 2-1 uitslag op het scorebord en dat had de ploeg volledig aan zichzelf te wijten.

Want in het eerste bedrijf waren de beste mogelijkheden voor de ploeg van trainer Goosensen. Het duel begon van beide kanten wat afwachtend, maar na 15 minuten voetballen was de allereerste grote mogelijkheid voor Sven Veldhuis, die knap controleerde maar helaas doelman Visch op zijn pad vond.

’t Harde kon daar in het eerste bedrijf maar weinig tegen overstellen en de matige defensie van de thuisploeg was met name debet aan het afwachtende en angstige spel van de thuisploeg.

SEH verzuimde echter in het eerste bedrijf afstand te nemen, daar ook van dichtbij doelman Visch een treffer in de weg stond, toen Barneveld een rebound mocht inschieten en even later een bal door ’t Harde van de eigen doellijn kon weggewerkt worden.

Na de pauze, toen het publiek nog aan het toestromen was vanuit het warme clubhuis, was het in eens wel raak voor SEH. Hans Veldhuis mocht aanleggen vanaf 20 meter vanuit een vrije trap en schoot de bal laag in de verre hoek: 0-1.

Symbolisch misschien wel voor het seizoen van SEH was de manier waarop deze verkregen voorsprong razendsnel weer weggegeven werd. Vanuit een makkelijk verkregen vrije trap kon een ’t Harde speler vogeltje vrij binnen knikken in de verre hoek en zodoende was de marge binnen de minuut weer verdwenen.

Elskamp kroonde zich vervolgens in de slotfase tot matchwinner. Opnieuw vanuit een standaardsituatie, ditmaal een corner, waren niet alle poppetjes bezet in de zestien van SEH, waardoor Elskamp vrijstaand hard in kon knikken en Van de Berg bij de paal geen redding meer kon brengen: 2-1.

In de slotfase probeerde SEH er nog wel een gelijkspel uit te persen, maar fortuin in de afronding en controle op het juiste moment ontbrak, waardoor SEH opnieuw onderuit ging in competitieverband.

Een onnodige nederlaag voor de ploeg van Goosensen, dat af en toe prima voetbal liet zien, de nodige kansen creëerde maar die onbenut liet. Daarnaast gaf de blauwwitte formatie, zoals vaker dit seizoen, niet thuis bij standaardsituaties waardoor al met al gesproken kan worden van een zure maar bovenal dure nederlaag.

Door de nederlaag is het inmiddels vijf voor twaalf in Heerde. Afsluiten na 26 wedstrijden op een PD-plek lijkt het maximaal haalbare voor de Heerdenaren, maar daarvoor moet de ploeg dan wel Oene en RDC onder zich houden. Resultaat op korte termijn is dan een vereiste, daar anders ook die doelstelling een zware klus kan gaan worden.

Aanstaande zaterdag ontvangt SEH op eigen veld Teuge. Aanvang van dat duel is 14:30.