SEH kopje onder in derby

Zondag 29 januari 2017

Het eerste elftal van SEH heeft op eigen veld een 1-2 nederlaag geleden tegen WZC Wapenveld. Na 15 minuten stond er 0-2 op het scorebord en lag de wedstrijd eigenlijk al in een plooi.

Het was druk op Sportpark de Eeuwlanden. Diverse jeugdteams hadden gezorgd voor fraaie spandoeken en ook de nodige sponsoren van beide vereniging hadden zich gemeld in Heerde.

Na schatting 700 supporters zagen WZC in de beginfase van het duel meteen de leiding nemen. Eerst was daar Jeroen Steenge die een afgeslagen corner met links binnen kon volleren en binnen het kwartier krikte Lars Hulleman de marge naar 2 toen hij heel gemakkelijk tussen twee man in toch nog als laatste de bal een zetje kon geven.

SEH kon daar in het eerste bedrijf weinig tegen over zetten. De ploeg kwam maar mondjesmaat in de buurt van het doel van WZC waardoor de stand na 45 minuten spelen 0-2 was.

Na rust probeerde SEH de bakens wel te verzetten maar ook toen bleven echte kansen voor het team van Goosensen uit. Eigenlijk uit het niets was de spanning in eens terug in Heerde toen Ugljanin knap binnen volleerde met rechts: 1-2.

Goosensen bracht vervolgens wat verse krachten in en het publiek in Heerde ging er nog eens goed voor zitten. SEH maakte in de slotfase wel jacht op in ieder geval een punt maar echt heel dichtbij de gelijkmaker kwam de ploeg niet meer in het restant van de wedstrijd waardoor WZC over het gehele duel gezien terecht won.

Volgende week zaterdag speelt SEH de uitwedstrijd tegen SVI. Aanvang van dat duel in Zwolle is 14:30.

Klik hier voor foto's