Dure nederlaag SEH in eigen huis

Maandag 05 december 2016

Het eerste elftal van SEH heeft op eigen veld een dure nederlaag geleden tegen Hattem. SEH liet het na om in de eerste helft weg te lopen bij Hattem, waarna het uiteindelijk ten onder ging met 1-3.

Onder prachtige weersomstandigheden en een aantal sponsoren (waaronder Gerrit van der Maten van Houtman Transport, Jack van Guilik van Slagerij van Guilik en de gebroeders Jan en Benno Braakman), schoot SEH op Sportpark de Eeuwlanden uit de startblokken en kreeg het in het de eerste fase van de wedstrijd bijna een handvol uitstekende mogelijkheden om de score te openen.

Allereerst was daar De Graaf die vanaf nog geen vijf meter de bal voor het inkoppen had, maar helaas de bal de verkeerde kant van de paal langs stuurde. Vervolgens waren uitstekende mogelijkheden niet aan Barneveld en Ugljanin besteed en leek de ruststand 0-0 te worden.

Met de nadruk op leek, want eerst was daar in de 45e minuut nog een dot van een mogelijkheid voor Zandvliet toen hij zich knap vrij speelde en vanaf elf meter de hoek voor het uitzoeken had maar de bal een meter naast mikte.

In de tegenstoot was het aan de andere kant wel raak. Eerst was daar nog Van der Hulst die het houtwerk testte, maar op een woeste uithaal van Taljajan had Tijssen geen antwoord, waardoor het volledig tegen de verhouding in met de rust alsnog 0-1 was.

SEH kreeg 10 minuten na de pauze overigens wel loon na werken. De goal kwam misschien wat gelukkig tot stand, toen Veldhuis een vrije trap scherp indraaide, die door alles en iedereen gemist werd en zodoende bij de tweede paal kon binnen rollen: 1-1.

Lang kon SEH echter niet van die nieuwe tussenstand genieten, want nog geen vijf minuten na de gelijkmaker nam Hattem al weer de leiding. Een discutabel gegeven vrije trap tegen de achterlijn aan werd in tweede instantie binnen gewerkt door Hattem-aanvoerder De Haan, waardoor SEH opnieuw de achtervolging moest openen: 1-2.

De thuisploeg was in het tweede bedrijf echter geen schim meer van de ploeg die in de eerste helft Hattem volledig de wil oplegde, en echte kansen op een nieuwe gelijkmaker vielen er dan ook niet meer te noteren in Heerde.

Het slotakkoord was vervolgens voor Landman, die vanaf afstand mocht aanleggen en dat op een dusdanige manier deed dat doelman Tijssen volledig kansloos was: 1-3.

Een dure nederlaag voor SEH in eigen huis, dat VEVO wel zag winnen en daardoor een plekje gezakt is op de ranglijst.

Volgende week de laatste kans voor de winterstop om nog wat aan het summiere puntenaantal van 10 te doen, wanneer de ploeg op bezoek gaat bij koploper VSCO ’61 in Oosterwolde. Aanvang van dat duel is 14:30.