Remise in matte derby

Maandag 07 november 2016

Uit de wedstrijd VEVO tegen SEH in Veessen is geen winnaar gekomen. Op Sportpark De Noord gebeurde er voor beide doelen weinig sprankelends, waardoor het duel eindigde zoals het ook begon: 0-0.

Het eerste half uur van de wedstrijd lag het initiatief bij de thuisploeg maar buiten een aantal speldenprikjes om kon de ploeg van trainer Hengeveld geen gevaar stichtten.

Het kwartier voor rust was SEH de bovenliggende partij en kwam het via de zijkanten een aantal keren gevaarlijk door, maar bij een hand vol prima voorzetten was er of geen bezetting voor de goal en of was de VEVO defensie alerter dan de SEH voorwaartsen.

Na de rust kabbelde het duel voort in een dusdanig tempo waarbij de defensies van beide ploegen niet echt op de proef werd gesteld. Opmerkelijk genoeg was dat tempo al enigszins te hoog voor de arbiter van dienst, die moeite had met het spel kort te volgen en of van mening was dat hij de zaken ook van afstand prima kon beoordelen, maar daardoor wel een fors aantal dubieuze beslissingen nam.

In de slotfase was SEH het dichtstbij een treffer toen een prima corner van Barneveld door Van der Steege ingekopt werd maar helaas tegen de lat verdween. Aan de andere kant mocht Bronsink nog een keer aanleggen voor een vrije trap op een alleraardigste afstand, maar bij zijn poging mistte de overtuiging en precisie.

Het duel eindigde daardoor terecht in een gelijkspel en daar schoten, zeker gezien de resultaten op andere velden, beide ploegen helemaal niets mee op.

Aanstaande zaterdag ontvangt SEH in eigen huis DSV ’61. Aanvang van dat duel is 14:30.