SEH onderuit in en tegen Oene

Zondag 02 oktober 2016

Het eerste elftal van SEH is er niet in geslaagd om in de vijfde competitiewedstrijd een goed resultaat neer te zetten. Op Sportpark “De Hoge Kamp” was een gelijkspel gezien de krachtsverhoudingen terecht geweest, maar won de thuisploeg uiteindelijk met 2-1.

In het eerste kwartier was het aan SEH kant te aftastend waardoor Oene de overhand had en via Gerrits al vrij snel op voorsprong had kunnen komen, maar zijn poeier vanaf 25 meter scheerde rakelings langs de paal.

Oene speelde louter de lange bal van achteruit, waarbij veelal aanspeelpunt Gerrits gezocht werd. Die combinatie en een balletje achter de SEH defensie waar niet scherp op gereageerd werd leverde na 20 minuten spelen de 1-0 voor de thuisploeg op, toen Schaap over de uitgekomen doelman Tijssen heen raak chipte.

SEH nam daarna het initiatief in de wedstrijd over, voetbalde vervolgens een handvol halve kansjes bij elkaar maar echt gevaarlijk werd de ploeg van Goosensen vervolgens niet in het eerste bedrijf, waardoor de ruststand 1-0 was in het voordeel van Oene.

Gezien de eerste helft was er, ondanks de achterstand, nog niets aan de hand voor SEH, daar Oene ook aantoonde dat het niet voor niets onderin de ranglijst verblijft en er dus voldoende ruimte en tijd voor SEH resteerde om de schade te herstellen.

Dat Oene wel uitstekend naar haar mogelijkheden voetbalde bleek wel na één minuut in de tweede helft, toen vanuit de omschakeling Gerrits werd weggestuurd en deze oog in oog met Tijssen geen fout maakte: 2-0.

Een waardeloze start voor SEH, dat daardoor voor een nog zwaardere opgave kwam te staan, maar vervolgens niet bij de pakken neer ging zitten. Voor Oene was de 2-0 overigens het sein om nog meer massaal op eigen helft te blijven in het restant van het duel en de bal aan SEH te laten.

Wat vervolgens SEH in het eerste bedrijf al niet echt lukte, maar ook eerder deze competitie al niet, bleek ook tegen Oene het breekpunt te wezen: de bal ging tot aan het zestien meter gebied van Oene aardig rond van voet tot voet, maar echte uitgespeelde kansen wist de ploeg niet te creëren.

Tekenend daarvoor was de manier waarop SEH vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd terug in de wedstrijd kwam, toen aanvoerder Van der Steege vanaf de strafschopstip voor de aansluitingstreffer zorgde: 2-1. In de magere vier minuten blessuretijd die werden toegekend kwam de voorsprong van Oene vervolgens dan ook niet meer in gevaar, waardoor het duel eindigde in 2-1.

Voor de thuisploeg, dat voetballend absoluut niet uitblonk maar wel uitstekend speelde naar haar mogelijkheden, drie belangrijke punten in de strijd om weg te geraken uit de vervelende zone in 3C. Voor SEH betekende de 2-1 de 4e nederlaag deze jaargang, waardoor er zo langzamerhand gesproken kan worden van een gevaarlijke situatie. Resultaat is dan ook vereist voor de ploeg van Goosensen de komende weken, om aansluiting te kunnen blijven houden met de middenmoot en de veilige plekken.

Aanstaande zaterdag speelt SEH op het eigen Sportpark de Eeuwlanden tegen ESC. Aanvang van dat duel is 14:30.