Belangrijke overwinning SEH in eigen huis

Zondag 18 september 2016

Het eerste elftal van SEH heeft op het eigen Sportpark de Eeuwlanden haar eerste wedstrijd van het seizoen gewonnen. Tegen ’t Harde won de thuisploeg uiteindelijk met het minimale verschil: 1-0.

Beide ploegen begonnen het duel met nul punten uit de eerste twee duels, waardoor er voor beide teams maar één opdracht was: winnen en opschuiven in de rangschikking.

SEH had in het eerste bedrijf al afstand kunnen nemen van ’t Harde, maar uitstekende mogelijkheden waren niet aan Draaijer en Barneveld besteed, waardoor het tegen de thee aan nog steeds 0-0 was in Heerde.

Na rust kwam SEH uiteindelijk wel terecht op voorsprong. Waar de jonge doelman Visch ’t Harde in eerste instantie nog een aantal malen in de wedstrijd hield met prima reddingen, moest hij na een uur spelen toch capituleren.

Veldhuis mocht vanaf 25 meter een afvallende bal op de pantoffel nemen, die zwak verwerkt werd door Visch en daardoor via de binnenkant van de paal binnen hobbelde: 1-0.

’t Harde wisselde meteen aanvallend en ging opportunistischer spelen, maar uiteindelijk resulteerde die strategie maar in één echte grote kans.

Die viel na 75 minuten te noteren, toen een strakke voorzet vanaf de linkerflank vanaf vijf meter binnen getikt kon worden, maar een katachtige reflex van Tijssen stond de gelijkmaker in de weg.

In de slotfase had SEH vervolgens nog recht op een strafschop toen aanvaller Elskamp in de eigen zestien een cornerbal met de hand de vijf meter uit ranselde: de scheidsrechter van dienst had echter onvoldoende zicht op de situatie en kende de strafschop daarom niet toe.

SEH boekte daardoor een belangrijke overwinning in eigen huis en is van de hatelijke nul af. Volgende week speelt SEH een uitwedstrijd in en tegen Teuge. Aanvang van dat duel is 15:00.