Training "De kracht van sport" goed bezocht

Woensdag 14 september 2016

De training "De kracht van sport" is dit seizoen voor het eerst aan de leiders en trainers van de jeugdelftallen aangeboden. Op maandag 6 september en dinsdag 7 september hebben in totaal zo'n 25 leiders en trainers de traing gevolgd.

Nicole Schrijver, deskundige op dit gebied en aan onze vereniging verbonden, nam de deelnemers mee langs verschillende thema´s zoals positief coachen, het belang van een goede sfeer, signaleren (van problemen), het belang van goed (en duidelijk) communiceren maar ook de manier waarop je om kunt gaan met de ouders langs de lijn.

Nicole kon als voetbalmoeder goed de relatie leggen tussen de inhoud van de training en de praktijk op en langs het veld. Mede dankzij de enthousiaste inbreng van de aanwezigen werd het een zinvolle avond.

Aan de deelnemers nu de taak om hetgeen is opgestoken, ook daadwerkelijk in de praktijk te brengen. Aan het jeugdbestuur de taak om te bekijken hoe we hieraan een vervolg kunnen geven.

Dit betekent dat we zowel willen nagaan of er bij anderen de behoefte is aan een herhaling, maar dat we ook met de deelnemers willen bekijken of we een verdieping kunnen maken.

Het was goed te vernemen dat de aanwezigen de avond hebben gewaardeerd. En alle complimenten uiteraard aan Nicole Schrijver voor haar voortreffelijke rol als trainer op de beide avonden.