Kraker tussen SEH A1 en Hattem A1 eindigt in 3-2!

Zaterdag 31 maart 2012

Eindelijk was het dan zo ver. De topper tegen de koploper Hattem A1 stond op het programma! Er werd weken lang al uitgekeken naar dit duel. De voorbereiding voor dit duel was dan ook uitgebreid geregeld. Door het dorp en op de club werden flyers opgehangen, om SEH A1 te steunen op weg naar de titel.

Onder leiding van applaus van duizenden supporters en muziek die over het sportpark galmde kwamen de jongens van SEH A1 rond 11.45 op het veld voor de warming-up. Na een korte warming-up kon de wedstrijd dan echt beginnen. Dit gebeurde in de volgende opstelling:

Doel: Jordi

Verdediging: Frank, Guus Max,Kristian

Middenveld: Emel, Davy, Mark

Aanval: Henk, Niels, Roy

De wissels waren Peter (Urzaiz), Anton en Reinout! Later sloten Peter v.d. Streek en Dennis nog aan die eerst een wedstrijd met de B1 hadden gevoetbald. Hansie was nog steeds geblesseerd en moest dus toekijken.

SEH wist dat het weer vandaag wel is een belangrijke rol zou kunnen spelen en koos er dus voor om met de wind in de rug te beginnen. SEH begon gelijk fel aan het duel. Je merkte aan alles dat dit een beladen potje zou worden, en dat resulteerde in de beginfase tot wat onrustig voetbal. Maar het was wel duidelijk dat SEH maar één doel had en dat was winnen. Dit straalde de ploeg van Hattem A1 totaal niet uit. De eerste 10 minuten werd er vooral op de helft van Hattem gevoetbald, maar tot grote kansen leidde dit niet. Na een kwartiertje voetballen werd de bal achterin rond getikt bij SEH en leek het niet alsof er gevaar dreigde, maar Gustaf dacht daar anders over. Op 10 meter voor de middencirkel van zijn eigen speelhelft haalde hij verwoestend uit en vloog de bal rechtstreek in de goal. Een wereldgoal wat tot de 1-0 leidde.

Dit gaf SEH vertrouwen en wist dat ze in deze helft meer gebruik moesten gaan maken van de weersomstandigheden. Op een poging van Toy na, een schot van afstand die net over vloog, wist SEH toch moeilijk kansen te creëren. Na een half uur spelen kreeg SEH een vrije trap op de helft van Hattem, na een perfect ingestudeerde vrije trap wist Toy uiteindelijk de bal voor te geven, maar deze vloog over iedereen heen richting de cornervlag. Enk was als eerste bij de bal en speelde via een polletje en een uitglijdende verdediger zijn man voorbij. Hij legde de bal goed terug en uiteindelijk was het Neeltje die in twee instanties het netje liet bollen, 2-0!

Hattem had tot dat moment niet tot nauwelijks kansen gecreëerd en zat totaal niet in de wedstrijd. De ploeg ging steeds agressiever spelen, wat leidde tot een paar smerige overtredingen en daarbij de nodige kaarten. Vlak voor rust was er een aanval van SEH aan de rechter kant. De bal werd voorgegeven en een verdediger van Hattem dacht onopgemerkt de bal uit de zestien te slaan. Hier trapte de scheids niet in en werd er dus terecht een penalty toegekend. Aangezien Hansie geblesseerd was, was het de beurt aan Emeljanin om SEH op 3-0 te schieten. Hij bleef onder grote druk heel koelbloedig en schoot de bal hard tegen de touwen! Vlak hierna werd er gefloten voor de rust en gingen beide teams de kleedkamer in.

In de kleedkamer werd besproken dat we de tweede helft op deze wijze verder moesten gaan en de tegenstander onder druk moesten blijven zetten. Er moest wel rekening worden gehouden met het weer, want in de tweede helft had SEH de wind tegen. SEH begon de tweede helft niet heel sterk en creëerden weinig kansen, maar er werd ook weinig weggegeven. Na 60 minuten moest Jordi eigenlijk voor het eerst deze wedstrijd echt in actie komen na een harde uithaal van de rechtsbuiten van Hattem. Hattem probeerde steeds meer aan te vallen en koos ervoor om met 4 aanvallers te gaan spelen. Niet veel later viel de 3-1. Na een ongelukkige terugspeelbal en een communicatiefout achterin schoof de ingevallen spits van Hattem de bal beheerst langs Jordi. Door dit moment geloofde Hattem er weer in dat er wat te halen viel. Bij SEH kwam net na de 3-1 RiÈn in de ploeg. Tien minuten later was het opnieuw raak voor Hattem. Na een corner die aan iedereen voorbij ging was het opnieuw de spits die hem hard in de goal werkte, 3-2. Na deze goal kwamen Toon, Petter, en Peter v.d. Streek nog in de ploeg.

Na deze goal ging SEH steeds slordiger voetballen. Kansen werden er dan ook niet meer gecreëerd. Hattem had wel veel dreiging, maar ook Hattem kreeg geen echte grote kansen. Nadat SEH nog een paar keer de noodrem moest gebruiken (Toon, Gustaf) en Jotti nog een gele kaart kreeg voor tijdrekken, waar hij eigenlijk de hele tweede helft al op zat te wachten, eindigde het duel in een zenuwslopende slotfase in 3-2! Dit betekent dat SEH nu nog één punt achter staat op Hattem met een op papier makkelijker programma. De kans op de titel is dus enorm vergroot na deze overwinning