Voetbalclinic SEH in samenwerking met Noordgouw

Donderdag 30 juni 2016

Op maandagmiddag 27 juni jl. werd een voetbalclinic georganiseerd door enkele jeugdtrainers van SEH: Gerrit van Leeuwen, Jens Rorije, Jurjen van Dijk en Ronald Nijland.

Deze voetbal clinic was een voortzetting van de samenwerking tussen de Noordgouw en SEH van het afgelopen jaar. Ook toen werd een clinic georganiseerd ter vergroting van de samenwerking en uitwisseling van kennis en kunde én ter verbreding van sport en bewegen van de leerlingen. 

Het is wetenschappelijk bewezen dat sporten en bewegen goed is voor je lichaam, je fitheid. Bovendien bevordert het de leerprestaties op school. Het maakt niet uit welke sport je beoefent, het gaat erom dat je sport en beweegt. Daarnaast is gezonde voeding een must om fit en gezond te blijven.

Vandaar dat SEH gaarne bereid was om wederom een voetbal clinic te organiseren om de deelnemende leerlingen kennis te laten maken met voetbal. De jeugdtrainers hadden een mooi programma samengesteld. Tijdens de clinic begon het nog wel te regenen maar dat mocht de pret niet drukken.

Gestart werd met een warming up mét bal en zonder bal. Vervolgens werd in circuitvorm gewerkt aan de looptechniek, een positiespel en afronden op de goal. De clinic werd afgesloten met een halve competitie in partijvorm. Op die manier kregen de deelnemende leerlingen een goed beeld van een voetbaltraining bij vv SEH. 

In totaal namen 24, 3e jaars leerlingen van vmbo, havo en vwo deel aan deze clinic. De deelnemers waren na ruim anderhalf uur moe en voldaan en konden terugkijken op een geslaagde middag bij SEH op het sportcomplex Eeuwlanden.