S.E.H. 1 ook De Kieviten de baas

Zaterdag 31 maart 2012

SEH speelde tegen hekkensluiter De Kieviten uit Voorthuizen, de ploeg die onderaan de ranglijst staat met slechts 2 punten.

Echter één  van deze twee punten pakte de ploeg vorige week verrassend in Uddel.

SEH speelde deze middag ondanks de waarschuwingen een ongeïnspireerde wedstrijd in ook nog eens een ambiance die niet uitnodigt tot goed voetbal, een smal hard veld en veel wind.

Toch wist SEH wat de opdracht was in Voorthuizen, nl. winnen en de punten meenemen naar Heerde.

In de 1e helft werd er slordig en teveel uit de organisatie gespeeld met als gevolg dat de ploeg het zichzelf moeilijk maakte. Daarbij werden de kansen die nog wel tot stand kwamen om zeep  geholpen.

Uit een goede aanval over rechts nam SEH wel de verdiende voorsprong, Johan Farenhorst schoot in de 22e min. de bal hard en hoog in de korte hoek, 0-1. Hierna volgde wederom een periode met een veel te laag tempo in het spel  en het verprutsen van kansen.

Het slot van de 1e helft bracht weer wat beweging in deze slechte wedstrijd. In de 40e min. schoot Frank Olthuis na een goede combinatie de 0-2 tegen de touwen en weer 2 min. later bracht Richard v/d Streek de 0-3 op het scorebord en leek SEH met deze comfortabele voorsprong te kunnen gaan rusten, de werkelijk werd echter anders toen de SEH slordig was in de opbouw en De Kieviten de 1-3 scoorden op slag van rust.

Na de pauze verliep de wedstrijd gelijk aan de 1e helft, matig voetbal en moeilijke omstandigheden.

Frank Raveling kwam in het veld voor Frank de Jong en Arald IJzerman verving Frank Olthuis.

Uiteindelijk scoorden Gerard Jan Hutte in de 75e min. en Arald IJzerman in de 85e min. nog voor SEH dat zodoende verdiend met 5-1 deze wedstrijd won en de koppositie vasthield.

SEH komt in het paasweekend niet in aktie, op 14 april volgt de thuiswedstrijd tegen De Glind één van de medekoplopers.