Mooie zege voor S.E.H. 1

Zaterdag 24 maart 2012

Na een vrij weekend i.v.m. een inhaalprogramma vorige week speelde SEH deze ronde thuis tegen Veluwse Boys, de ploeg die vorige week wel speelde en verrassend thuis met 3-0 te sterk was voor titelkandidaat Elspeet.

SEH was dus gewaarschuwd voor de tegenstander die eerder ook al Prins Bernhard punten afsnoepte en dus terecht als reuzendoder kan worden betiteld.

SEH begon scherp aan de wedstrijd en kwam tot enkele gevaarlijke aanvallen die echter niet het gewenste snelle doelpunt opleverden.

SEH verzuimde in deze 1e fase van de wedstrijd het baltempo hoog te houden hetgeen mede kwam door het droge harde veld, maar ook omdat bij enkele spelers de concentratie ontbrak en er teveel ballen net niet aankwamen.

Na 30 min. spelen kreeg SEH een vrije trap op zo’n 25 meter van het vijandelijke doel. Rob IJzerman schoot de bal via de binnenkant van de paal onhoudbaar langs de doelman, 1-0. In plaats van door te drukken ontstond er bij SEH twijfel en liet de ploeg het initiatief aan de tegenstander, echter dit leverde geen schade op en de rust werd dan ook bereikt met een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg.

Ondanks de aanwijzingen in de pauze pakte SEH de draad na rust niet meteen goed op en kwam Veluwse Boys steeds dichter bij het vijandelijke doel en dit leidde dan ook in de 58e min. tot de gelijkmaker(1-1) na slecht ingrijpen door de verdediging.

Het leek of deze tegentreffer bij de spelers van SEH meteen het besef liet doordringen dat men vrij in het hoofd en in een hoog tempo moest voetballen.

De 2e aanval na de gelijkmaker leverde in de 60e min. meteen de 2-1 voorsprong op door Frank de Jong die een bal die werd afgelegd door Frank Olthuis hard in de korte hoek schoot.

Hierna ging het hard, SEH was bevrijd en gaf vol gas.

Achtereen volgens Gerard Jan Hutte in de 65e min., Richard v/d Streek in de 68e min. en Arald IJzerman in de 75e min. scoorden de ene goal nog fraaier dan de ander en zetten hiermee de 5-1 eindstand op het scorebord.

Met deze score en de uitslagen in de andere wedstrijden van deze middag is SEH opnieuw alleen koploper. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen De Kieviten weliswaar de hekkensluiter maar niet te onderschatten want deze ploeg pakte verrassend een punt tegen sub topper Prins Bernhard.