Terecht punt voor SEH in Hardenberg

Zondag 06 maart 2016

Het eerste elftal van SEH heeft aan het uitdel met Hardenberg ’85 een punt over gehouden. De gelijkmaker voor de blauwwitten viel in de 90e minuut, toen Van der Steege een strafschop feilloos binnenschoot: 1-1.

Het veld en de weersomstandigheden voor een lekkere pot voetbal waren top in Baalderveld te Hardenberg afgelopen zaterdag. De thuisploeg was na een serie matige optredens wel weer eens toe aan een overwinning en ook SEH had de punten hard nodig in de strijd om de “veilige plekken” op de ranglijst, waardoor er een alleraardigst duel ontstond.

In de beginfase was het bij beide partijen voorzichtigheid troef en vielen er dan ook geen echte kansen te noteren voor beide doelen. Bij het eerste echte gevaar voor het doel van Tijssen was het overigens na 12 minuten spelen wel meteen raak, toen een kort genomen corner voor de voeten van een Hardenberg ’85 speler caramboleerde, die vanaf 5 meter geen fout maakte: 1-0.

In het restant van de eerste helft nam SEH na die vroege tegenvaller de regie volledig over, drukte het Hardenberg ‘85 ver terug op eigen helft maar echte kansen wist de ploeg van Goosensen niet te creeren. Verder dan een paar afstandschoten en gevaarlijke situaties na spelhervattingen kwam SEH niet.

In het tweede bedrijf veranderde er aan het spelbeeld niet veel, maar kreeg Hardenberg ’85 logischerwijs wel meer ruimte in de tegenstoot om het duel vroegtijdig in het slot te gooien. Daar kreeg het welgeteld één mogelijkheid voor, maar Kivits nam een voorzet vanaf links misschien wel iets te gehaast op de volley waardoor het leder een meter naast de goal van Tijssen ging.

SEH kreeg van de thuisploeg zeker ruimte om te voetballen, deed dat in bepaalde fases ook meer dan behoren maar in de laatste fase ontbrak het de ploeg aan overzicht en misschien ook wel een beetje geluk.

Toen een kwartier voor tijd aanvoerder De Gooijer ook nog eens met rood mocht inrukken na een te late charge op zijn directe tegenstander leek het duel beslist. De krachten waren aan beide kanten inmiddels redelijk weggevloeid, maar toch kreeg SEH in extremis nog waar het recht op had. Een voorzet vanaf de linkerflank ging in het strafschopgebied tegen de hand van één van de verdedigers van Hardenberg ’85 aan, en de scheidsrechter van dienst kon niets anders doen dan naar de stip wijzen.

Viceaanvoerder Van der Steege nam bij de afwezigheid van vaste strafschopnemer Veldhuis zijn verantwoordelijkheid en schoof de bal zuiver links onder in de hoek. Na 4 minuten blesuretijd vond de arbiter het welletjes, en zo eindigde het duel terecht in 1-1. SEH schuift met het punt weer op tot de veilige plek 10 op de ranglijst.

Aanstaande zaterdag speelt SEH op het eigen Sportpark de Eeuwlanden de thuiswedstrijd tegen koploper Lutten. Aanvang van dat duel is 14:30.