SEH geeft zege uit handen

Zondag 28 februari 2016

Het eerste elftal van SEH heeft een zeker zege in de 100e minuut alsnog uit handen gegeven. In en tegen Bruchterveld werd het uiteindelijk 2-2.

In een slordige wedstrijd was SEH over het gehele duel gezien voetballend de betere ploeg. De eerste kansen waren echter voor de thuisploeg maar zij wisten in de eerste minuten het net niet te vinden. 

Hierna nam SEH het initiatief over in de wedstrijd en kreeg SEH kansen op de openingstreffer. Het duurde echter nog tot de 32e minuut totdat Erik Barneveld een mooie aanval van SEH knap afrondde, na een goede voorzet van Harmen van Oene:0-1. 

Vlak voor rust was het Erik Barneveld met zijn tweede van de middag, 0-2, toen hij attent reageerde op een schot van Rick van Ommen die de keeper net te machtig was. Dit was ook gelijk de ruststand.  

In de tweede helft kwam Bruchterveld al snel weer terug in de wedstrijd. Een makkelijk gegeven strafschop werd in eerste instantie nog gekeerd door keeper Richard Tijssen maar de bal rolde uiteindelijk via de binnenkant paal tergend langzaam over de lijn binnen.: 1-2.

In het restant van de tweede helft kregen Erik Barneveld en de ingevallen Frank Olthuis nog goede mogelijkheden op de definitieve beslissing maar deze viel niet.

Scheidsrechter Vos uit Vroomshoop leek vervolgens de weg kwijt te zijn, toen hij zonder situaties te kunnen beoordelen met gele kaarten begon te strooien en uiteindelijk maar liefst 11 minuten blessuretijd bij trok!

In de 100e! minuut viel alsnog de gelijkmaker voor Bruchterveld, toen een bal na een corner van Bruchterveld bleef hangen in het strafschopgebied van SEH.

Zo wist SEH wederom niet te winnen en blijft het hangen in de gevarenzone van de derde klasse. De ploeg van trainer Goosensen mocht zich dan uiteindelijk enigzsins bestolen voelen, de ploeg had veel eerder afstand moeten nemen van het wel heel erg matige Bruchterveld en had scheidsrechter Vos niet de mogelijkheid moeten geven tot het opeisen van een hoofdrol.

Volgende week voetbalt SEH wederom een uitwedstrijd, ditmaal in Hardenberg tegen Hardenberg'85. Let op: aanvangstijd van dat duel is 15:15!