SEH en Hatto Heim delen de punten

Zondag 21 februari 2016

De derby tussen SEH en Hatto Heim is op Sportpark de Eeuwlanden in Heerde geëindigd in 1-1. Beide doelpunten vielen na rust.

In het eerste bedrijf schoot Hatto Heim uit de startblokken en kreeg het in de openingsfase een aantal kansen, maar doelman Tijssen hoefde in alle gevallen niet echt handelend op te treden.

Na een minuut of 10 nam SEH het initiatief over en domineerde het twintig minuten lang het spel, zonder daarbij ook echt gevaarlijk te worden. De laatste fase tot aan de rust was Hatto Heim weer de betere partij op een soms winderig en regenachtig Sportpark de Eeuwlanden.

Na de rust werden de ruimtes her en der op het speelveld groter en ontstonden ook de eerste echte grote mogelijkheden. Zo werkte Veldhuis een bal, wel of niet over de lijn, weg uit de eigen goal en raakte Kroes namens Hatto Heim met een stiftballetje de lat.

De openingstreffer kwam op naam van Ugljanin, toen Zandvliet goed door kwam over de rechterflank en de bal terug trok op rand zestien waar Ugljanin gereed stond en koeltjes afdrukte: 1-0.

Hatto Heim schroefde het tempo daarna voetballend op en kreeg in de 86e minuut loon na werken toen wie anders dan Teuben op de juiste plek stond bij een bal uit de kluts en zodoende voor de 1-1 kon zorgen.

Zo eindigde het duel in 1-1 en dat was een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Hatto Heim mocht de bal dan voetballend wel wat makkelijker van voet tot voet laten gaan, echt slagvaardig was de ploeg niet, terwijl SEH geconcentreerd speelde vanuit een gesloten organisatie, niet veel weggaf en dus uiteindelijk wel kon leven met het gelijke spel.

Volgende week speelt SEH de inhaalwedstrijd in en tegen Bruchterveld. Aanvang van dat duel is 14:30.