Slordig SEH hard onderuit bij VHK

Zondag 14 februari 2016

Het eerste elftal van SEH heeft tegen VHK een forse nederlaag geleden. Op het kunstgras in Sint Jansklooster werd de ploeg van trainer Goosensen getrakteerd op een 5-1 nederlaag.

De 5-1 overwinning van VHK was misschien enigszins geflatteerd gezien de kansenverhouding, meer dan terecht was deze zeker wel. SEH liet het na om in de absolute openingsfase toe te slaan bij drie uitstekende mogelijkheden en liep daarna keihard in het mes van VHK. Ondanks dat het na 45 minuten spelen 4-0 stond voor de thuisploeg, had die score tegen de thee aan ook maar zo 4-4 kunnen zijn.

SEH begon voortvarend aan het duel en kreeg binnen tien minuten een aantal prima mogelijkheden, maar telkenmale mistte in de afronding de precisie en absolute daadkracht om op het scorebord te geraken. Aan de andere kant was het bij de eerste echte kans wel meteen raak, toen Heetebrij het meest attent was op een bal die bleef hangen in het vijfmeter gebied.

Na 20 minuten spelen stond ook meteen de 2-0 op het scorebord, toen opnieuw Heetebrij op aangeven van Naberman vogeltje vrij binnen kon knikken vanaf pak en beet 5 meter. Toen VHK voor rust na geklungel aan SEH kant ook nog 3-0 en 4-0 maakte was het duel feitelijk gezien al beslist.

Meteen na rust kon SEH via de voet van Barneveld nog wel wat terug doen, maar het vertrouwen bij de ploeg van Goosensen in een goede afloop keerde daarmee niet terug. Daar kreeg het elftal overigens de kans ook helemaal niet toe, doordat binnen dezelfde minuut de sterk spelende Van Benthem, met ook zijn tweede van de middag, de marge al weer opschroefde tot 4.

Zo verloor SEH niet voor het eerst dit seizoen enigszins onnodig kostbare punten, dit keer bij een directe concurrent, en wordt de situatie langzamerhand zorgelijk voor de blauwwitten. De belangen zijn daardoor extra groot de komende weken, als zaterdag aanstaande eerst Hatto Heim in Heerde op bezoek komt, en SEH vervolgens 27 februari op bezoek moet bij directe concurrent Bruchterveld.

Aanvang van het duel SEH – Hatto Heim op zaterdag 20 februari op Sportpark de Eeuwlanden is 14:30.