G-Team kampioen!

Zondag 13 december 2015

Op zaterdag 12 december, moest het team vroeg uit de veren voor de alles beslissende wedstrijd tegen VVOG.

Om 8.15 uur werd er vanuit Heerde vertrokken naar Harderwijk, waar om 9.30 uur de wedstrijd zou beginnen.

Vooraf werd er in de kleedkamer al een voorproefje gedaan op het naderende kampioenschap met feestmuziek, maar de wedstrijd diende nog wel eerst gespeeld te worden.

Na de warming-up, was het dan eindelijk zover, dat we mochten beginnen. We wisten natuurlijk, dat we bij winst kampioen zouden zijn, maar toch was het na een klein kwartier toch 1-0 voor VVOG. Nu zijn we al vaker teruggekomen van een achterstand (zie onze vorige wedstrijd tegen Wijhe), dus erg ongerust maakten we ons hierover niet.

Dat bleek ook al snel gerechtvaardigd, want onze spits zorgde al snel hierna met een vlammend schot voor de gelijkmaker en met de rust stonden we al voor met 1-2.

Na de rust hetzelfde beeld. SEH was sterk in alle duels en VVOG kwam er eigenlijk niet meer aan te pas. Met zeer fraaie treffers liepen we uit naar 1-5, waarna VVOG nog een keer iets terug mocht doen tot 2-5. Vlak voor tijd kwam dan de definitieve genadeklap, 2-6 en de titel was binnen.

Grote vreugde natuurlijk zowel binnen als buiten de lijnen. Er waren veel supporters naar Harderwijk gekomen en ook het bestuur van SEH was zeer ruimschoots aanwezig. Na afloop kon onze voorzitter prachtige plaatjes schieten van onze inmiddels in de kampioenshirts gehulde spelers en speelster.

Daarna omkleden en de terugreis aanvaarden naar Heerde, waar allereerst het team in de kantine werd getrakteerd op patat en drankjes.

Om 12.30 uur kwam de vrachtauto van Houtman het parkeerterrein oprijden, die het team met de leiders meenam voor een triomfantelijke rit door Heerde. Ook een rondje over de Campus mocht natuurlijk niet ontbreken, aangezien ons team voor een groot deel bestaat uit enthousiaste gasten daarvan.

Tot slot stond het team voor de wedstrijd van SEH-1 tegen Hattem opgesteld om voor de teams uit het veld te betreden, waar ze van de aanwezigen onder luid applaus de felicitaties voor deze uitzonderlijke prestatie in ontvangst mochten nemen.

Kortom een bijzondere dag, die nog ons lang zal bijblijven.