SEH en Hattem eindigen op 0-0

Zondag 13 december 2015

De derby tussen SEH en Hattem is afgelopen zaterdag op Sportpark de Eeuwlanden geëindigd in 0-0. Over 90 minuten gezien een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen, daar geen van beide ploegen recht had op meer in een zeer pover duel.

Voorafgaand aan het duel tussen de twee ploegen die vorig jaar samen zorgden voor een fantastisch slot in 4C, werd het G-Team van SEH gehuldigd. Dat team was namelijk eerder die zaterdag kampioen geworden bij VVOG in Harderwijk.

Toen eenmaal de bal rolde in Heerde was het vanaf meet af aan een matig schouwspel. SEH hield de nodige mensen achter de bal, liet Hattem via de rechterkant opbouwen en probeerde gevaarlijk te worden in de ruimtes die Hattem daarbij weg gaf.

Tot echte mogelijkheden kwamen beide ploegen in het eerste bedrijf echter niet. Hattem had dan wel wat meer de bal, echt gevaarlijk werd de ploeg niet van trainer Goudbeek. SEH had misschien wel de grootste kans op 1-0, toen Ugljanin van 35 meter aanlegde en de Hattem-goalie op zijn pad vond.

Na de thee nam SEH iets meer initiatief en trok het wat feller van leer. Hattem werd iets meer terug gedrongen, maar ook nu bleven echte mogelijkheden voor beide doelen uit. Hattem dacht nog wel gevaarlijk te kunnen worden toen een lange bal over de SEH defensie heen viel, maar doelman Tijssen was er op tijd bij om handelend op te treden.

Toen een kwartier voor tijd Bregman na twee keer geel in mocht rukken probeerde Hattem er nog wel iets van een slotoffensief uit te persen, maar echt dicht bij de goal van SEH kwam de ploeg uit Hattem niet meer.

Het geduld van de liefhebber van amateurvoetbal werd stevig op de proef gesteld in het matige duel, maar in de absolute slotfase werd de supporter die gewacht had tot het laatste fluitsignaal alsnog enigszins beloond met het hoogtepunt van de wedstrijd.

Een lange bal van SEH werd slecht verwerkt door De Haan, die Barneveld zodoende lanceerde. De SEH-aanvaller kon nog net de voet onder het leder plaatsen, maar helaas voor hem en heel SEH belandde de bal op de bovenkant van de deklat.

Na vijf minuten blessuretijd floot scheidsrechter Wenneker voor het laatst, en zo eindigde het duel zoals het ook begonnen was terecht in 0-0.