Remise in derby

Zaterdag 10 maart 2012

SEH speelde deze zaterdag de onvervalste derby tegen WZC. Een derby met een bijzonder tintje omdat de koppositie op het spel stond.

De supporters van WZC hadden de ballenvangers voorzien van spandoeken en gaven zodoende extra sfeer aan deze beladen wedstrijd.

SEH begon goed aan de wedstrijd en probeerde via verzorgd spel van achter uit de middenvelders en aanvallers aan de bal te brengen. Dit leverde een aantal goede aanvallen op maar tot scoren kwam de ploeg nog niet.

De 0-1 kwam onverwachts tot stand, een afgeslagen aanval leverde een corner op rechts op. Erik Barneveld belaste zich hiermee en bracht de bal hard en hoog bij de 1e paal waar de doelman werd gehinderd en de bal niet kon keren; 0-1 in de 20e min.

Na deze voorsprong nam WZC het initiatief en probeerde met lange , hoge ballen op de spits SEH onder druk te zetten. Dit lukte behoorlijk en SEH had het moeilijk maar hield stand.

Op het moment dat iedereen al aan de rust dacht gebeurde er toch nog van alles. Een nieuwe hoge bal in de pot werd door een SEH verdediger van richting veranderd en verdween in het doel, 1-1 in de 47e .

Wie dacht dat de koek voor rust op was had het mis, SEH trok nog één keer ten aanval en toen Gerard Jan Hutte de bal kon doorkoppen stond Frank Olthuis ineens vrij en kon ongehinderd en bekeken de 1-2 inschieten ver in blessuretijd van de 1e helft.

Na de rust werd het spel er niet beter op en was het meer strijd dan goed voetbal. WZC drong SEH terug met een spelstijl die er op gericht is de bal zo snel mogelijk bij de spitsen te brengen. De verdedigers van SEH hielden echter goed stand. Bij SEH zaten een aantal spelers er behoorlijk door, fris bloed was gewenst.  Johan Farenhorst kwam in het veld voor de moegestreden Gerard Jan Hutte en Arald IJzerman verving jongeling Rick Zandvliet.

SEH probeerde er via de counter uit te komen waarbij de beste kans voor Frank de Jong ontstond toen hij goed doorging op rechts maar zijn inzet  werd door de doelman gekeerd.

WZC bleef de ballen er in pompen en toen de klok al op 90 min. stond en SEH de overwinning wel heel dicht bij zag komen scoorde WZC alsnog de gelijkmaker via een hard een laag schot, 2-2 in de 95e min.

In de resterende minuten deden beide ploegen nog een poging om de wedstrijd in hun voordeel te beslissen maar toen de goedleidende scheidsrechter na 10 minuten blessuretijd af floot stond er een uiteindelijke terechte puntendeling op het scorebord.