S.E.H. 1 boekt knappe zege tegen Rood Wit

Zaterdag 03 maart 2012

SEH had na de ongelukkige en onnodige nederlaag van vorige week iets recht te zetten in de thuiswedstrijd tegen Rood Wit uit Putten.

De ploeg trok vanaf het begin ten aanval en liet in de duels zien dat het deze middag maar met één ding, nl. een overwinning, genoegen wou nemen.

Goede combinaties door het midden en voorzetten vanaf de vleugels leverden goede kansen op maar de spitsen wisten het net nog niet te vinden.

Toch kwam de verdiende voorsprong snel op het scorebord, een corner van Richard v/d Streek vanaf links draaide in één keer bij de 2e paal hoog in het doel; 10e min. 1-0.

SEH ging door en bleef druk uitoefenen op de tegenstander, echter de kansen leidden niet tot de verdiende 2-0. De ploeg moest wachten tot de 30e min. Een uitstekende interceptie door Rick Zandvliet leidde een korte combinatiedoor het midden in waarbij uiteindelijk Richard v/d Streek werd vrijgespeeld binnen de 16-meter, een goede aanname en een bekeken schot volgden en de 2-0 stond op het scorebord.

Nog voor rust kreeg SEH de nodige mogelijkheden om de score uit te breiden maar het vizier stond niet op scherp ofwel de doelman redde bekwaam.

In de 2e helft speelde SEH wederom scherp in de duels en liet de ploeg de bal bij vlagen uitstekend rond gaan. Vaak was echter de laatste bal niet nauwkeurig genoeg om de score uit te bouwen.

Richard v/d Streek werd vervangen door Johan Farenhorst en Arald IJzerman kwam even later in de ploeg voor Frank Olthuis.

Rood Wit probeerde er nog iets van een offensief uit te persen maar de SEH verdediging gaf net als de gehele wedstrijd niets weg.

Vlak voor tijd leek een aanval over rechts waar Frank de Jong goed doorging tot de 3-0 te leiden maar het doelpunt van Erik Barneveld uit de voorzet van eerder genoemde speler werd geheel ten onrechte afgekeurd wegens buitenspel hetgeen het absoluut niet was.

De uiteindelijke 2-0 zege was dik verdiend waardoor SEH de koppositie blijft innemen.