Gelijkspel SEH bij Hatto-Heim

Zondag 04 oktober 2015

Het eerste elftal van SEH heeft met 1-1 gelijk gespeeld in de eerste derby van dit seizoen. In Hattem werd het 1-1 tegen Hatto Heim.

SEH trof niet voor het eerst deze competitie een tegenstander met bijzonder weinig voetballende intenties. Hatto Heim koos vrijwel 90 minuten lang voor de lange bal en liet SEH het spel maken. Na 8 minuten al dook Erik Barneveld op vrij voor de keeper, Barneveld koos echter de verkeerde hoek en zijn bal ging via de paal naast.

Hatto Heim was in de beginfase niet gevaarlijk. De tweede kans van de wedstrijd kwam ook op naam van Erik Barneveld, na een scherp aangesneden vrije trap kopte Barneveld de bal goed in, met een katachtige redding wist de keeper van Hatto Heim de 0-1 te voorkomen.

SEH dat speelde zonder de geblesseerde Gert Jan van Limburg en de geschorste Johan Farenhorst moest in de 24e ook Marthijn van der Steege nog eens missen die er met een liesblessure af moest. In de 32e minuut stond het ineens 1-0 voor de thuisclub. Een schuiver van een meter of 20 ging langs keeper Tijssen in de verre hoek. Dit was ook de ruststand.

Na de thee golfde het duel meer op en neer en er was gevaar voor beide doelen. SEH kwam via een prachtige aanval op 1-1. Ugljanin verloor de bal op het middenveld maar kwam op wilskracht terug in het duel en vond Rick van Ommen. Na een goede pass van Rick van Ommen op Harmen van Oene gaf deze een perfecte voorzet op Erik Barneveld die de bal vervolgens op prachtige wijze in de verre bovenhoek volleerde. Een aanval uit het boekje.

In het vervolg van de tweede helft bleef het spannend tot het laatste fluitsignaal. SEH bleef voetballend jagen op een voorsprong en kreeg via Ugljanin nog een paar goede mogelijkheden maar zijn schoten van afstand zeilden net over. Hatto Heim werd via opportuun spel gevaarlijk via met name Van Dijk maar wist ook niet meer te scoren. 1-1 was daardoor na 90 minuten spelen de eindstand. Een wedstrijd die SEH gezien het spelbeeld en de kansenverhouding misschien wel had moeten winnen.

SEH heeft door dit gelijke spel 8 punten uit 5 wedstrijden en staat stevig in de subtop van de derde klasse. Volgende week speelt SEH een thuiswedstrijd tegen Hardenberg ’85. Aftrap op Sportpark de Eeuwlanden is om 14.30 uur