SEH pakt volle mep in matig duel

Zondag 27 september 2015

SEH heeft aan het thuisduel met VHK drie punten over gehouden. Op Sportpark de Eeuwlanden stond er na 90 minuten voetballen een 2-1 eindstand op het scorebord. Alle doelpunten vielen in de tweede helft.

Ondanks dat beide ploegen afgelopen zaterdag met meer dan de beste intenties het duel aanvingen om klokslag half 3, kon het spel van beide ploegen 90 minuten lang het best bestempeld worden als slordig. SEH was uiteindelijk over 90 minuten spelen gezien daarin het minst ver gegaan, en pakte uiteindelijk verdiend een zwaarbevochten zege.

Echte mogelijkheden vielen er in het eerste bedrijf niet te noteren op Sportpark de Eeuwlanden. Of het moesten een handvol afstandsschoten zijn van SEH, die overigens allemaal ruim hun doel misten. SEH had het meeste balbezit in de eerste drie kwartier, maar deed daar te weinig mee. Zo liet de ploeg van Goosensen het na om gebruik te maken van de nodige ruimte die achter de VHK defensie lag, waardoor keeper Gerjan Stam geen enkele keer handelend hoefde op te treden.

VHK daarentegen schuwde een onorthodoxe manier van voetbal spelen niet. Wanneer de noodzaak er was ging de bal met een lange haal naar voren, maar als het even kon werden ook de voetballende kwaliteiten van linksback Karlo Naberman aangesproken. Die liet met een aantal rushes over de linkerflank zien over specifieke kwaliteiten te beschikken, al was de eindpass vanaf zijn linker lang niet altijd even zuiver.

Het duel kwam pas echt op gang toen plots na 2 minuten spelen na de thee SEH in eens op voorsprong kwam. Van der Steege legde op gevoelige wijze de bal achter de VHK defensie, waar IJzerman één op één met de keeper geen fout maakte en zodoende de 1-0 op het scorebord zette. SEH had daarna een fase, zeker na het inbrengen van Van Limburg, waarin het een aantal mogelijkheden kreeg om het duel vroegtijdig te beslissen, maar liet dit in eerste instantie nog na.

Aan de andere kant was het in het hart van de SEH defensie overigens telkens alle hens aan dek wanneer Berry Heetebreij gezocht werd. De fysiek sterke spits deed er alles aan om gevaarlijk te worden en kreeg na 70 minuten spelen plots een uitgelezen kans voor de gelijkmaker. Opnieuw was daar een voorzet van Naberman vanaf de linkerkant, die nu wel de gewenste bestemming bereikte, en door Heetebreij diagonaal binnen gekopt kon worden 1:1.

Het duel leek daarna te gaan eindigen in 1-1, maar 2 minuten voor tijd kwam daar toch nog verandering in. Waar SEH eerst na die gelijkmaker te geforceerd op zoek ging naar een hernieuwde voorsprong en daardoor zichzelf met name voorbij liep, viel de bal vlak voor tijd toch nog een keer goed vanuit SEH oogpunt. Een scherp ingedraaide voorzet leek eenvoudig verwerkt te kunnen worden door Stam, maar die rekende daarbij buiten Van Ommen om, die met de kop de winnende treffer liet aantekenen.

SEH pakte zodoende drie belangrijke punten en schroefde het seizoen totaal daarmee op tot 7. Volgende week speelt SEH de uitwedstrijd bij Hatto Heim. Aanvang van dat duel is 14:30.