Bergentheim en SEH in evenwicht

Zaterdag 19 september 2015

Het eerste elftal van SEH heeft een punt over gehouden aan het bezoek aan Bergentheim. Op Sportpark Moscou repareerde SEH een 2-0 achterstand en stapte het uiteindelijk met een meer dan verdiend punt van het veld af: 2-2.

De omstandigheden in Bergentheim waren uitstekend te noemen. Terwijl in de ochtend de regen in “Banthum” nog met bakken uit de hemel was gekomen, scheen er tegen klokslag twee uur een prachtig water zonnetje in Bergentheim en lag het hoofdveld er, ondanks die hevige regenval, formidabel bij.

SEH ging in Bergentheim op bezoek met de wetenschap dat het precies een week geleden onnodige punten had verspeeld tegen een mindere tegenstander, terwijl Bergentheim vorige week in Wapenveld stevig uitpakte met 2-5 en voornemens was die lijn door te trekken tegen de ploeg van trainer Goosensen.

Het begin van het duel was desalniettemin voor de brigade uit Heerde, die vanuit een gesloten organisatie druk zette op de kwetsbare achterhoede van Bergentheim. Het resultaat was  binnen drie minuten een stevige mogelijkheid voor aanvaller Barneveld, die na geklungel in de Bergentheimse defensie alleen op het doel af mocht van de tegenstander maar vervolgens niet kon binnen werken.

Na pak en beet 40 minuten spelen kreeg SEH de grootste mogelijkheid van de eerste helft toen opnieuw geklungel achterin bij Bergentheim balbezit voor Barneveld opleverde, maar die kon al glijdend de bal niet in een leeg doel binnen werken. Waar vervolgens iedereen op Sportpark Moscou rekening hield met een 0-0 ruststand, was het  in de 45e minuut op eens toch scoren geblazen. Een vrije trap, die wel of niet op de juiste plek werd genomen, kwam via meerdere schijven bij Bergentheim-aanvoerder Chiel-Jan Schuldink terecht, die al kappend en draaiend met zijn linker op knappe wijze voor een 1-0 ruststand zorgde.

Ondanks dat SEH dus in het eerste bedrijf zeker niet de onderliggende partij was keek het na 50 minuten spelen plots wel tegen een 2-0 achterstand aan. Bergentheim kwam goed door via de linkerflank en een strakke voorzet werd op de juiste waarde geschat door aanvoerder Schuldink, die daarmee zijn seizoen totaal opschroefde tot twee treffers, en tevens voor een 2-0 tussenstand zorgde.

De neutrale toeschouwer en Bergentheim supporter zal na die 2e treffer gedacht hebben dat het allemaal dik in orde zou zijn voor de ploeg van trainer Plessen. Echter niets bleek minder waar, toen na 55 minuten spelen Barneveld met de rug naar het doel wel heel onnozel op de hakken werd geschopt en de scheidsrechter niets anders kon doen dan naar de strafschop stip te wijzen.  Veldhuis wist wel raad met dit buitenkansje en schoof heel gedecideerd de aansluitingstreffer tegen de touwen: 2-1.

In het laatste half uur bleef SEH volharden in een speelstijl waarbij het waar mogelijk vooruit druk uitoefende op de tegenstander en in balbezit probeerde te voetballen naar de mogelijkheden. De ploeg van Goosensen kreeg loon na werken voor die speelstijl en spelopvatting in de 75e minuut toen Van Ommen op de juiste plek stond na een hoge bal en koeltjes met het hoofd voor de 2-2 zorgde.

In het restant van de wedstrijd was de beste mogelijkheid voor de winnende treffer vervolgens voor IJzerman, die vanaf een meter of 2 het leder alleen nog maar binnen hoefde te tikken in vrijwel een leeg doel, maar te veel achterover leunde waardoor de bal over het doel van Bergentheim verdween. Na 94 minuten spelen floot de prima fluitende arbiter voor het einde van de wedstrijd en stapten Bergentheim en SEH beiden van het veld af met een punt.

Trainer Goosensen was na afloop tevreden met het punt van zijn ploeg na de 2-0 achterstand, maar zal ook hebben gezien dat er meer in had gezeten voor de blauwwitten. “We hebben mentale veerkracht getoond door de 2-0 achterstand te repareren. Echter hebben we het na gelaten meer doelpunten te maken en dat is zeer jammer bij een tegenstander als Bergentheim”.

Aanstaande zaterdag speelt SEH op Sportpark de Eeuwlanden tegen VHK. Aanvang van dat duel is 14:30.