Onnodige nederlaag SEH in eigen huis

Zondag 13 september 2015

Het eerste elftal van SEH heeft op eigen veld een onnodige nederlaag geleden tegen Bruchterveld. Ondanks dat het misschien niet conform de krachtsverhoudingen was, stond er na 90 minuten voetballen een duidelijke 0-3 eindstand op het scorebord.

Bruchterveld, dat met weinig aanvallende intenties naar Heerde was gekomen en het gros van de wedstrijd met 9 man achter de bal bivakkeerde, kon aanvankelijk nog moeiteloos de rijen gesloten houden in het eerste kwartier. Het kwam zelfs na 20 minuten op voorsprong, toen er bij SEH niet adequaat gereageerd werd op een snel genomen inworp en de organisatie daardoor dusdanig stond dat Lesley op de Haar in alle vrijheid met een bekeken schuiver voor de 0-1 kon zorgen.

SEH ging na die vroege teleurstelling niet bij de pakken neer zetten en ging druk op zoek naar de gelijkmaker. Het tempo van balcirculatie wat de blauw-witten daarbij echter hanteerden was niet afdoende om Bruchterveld volledig stuk te spelen, maar desondanks kreeg de ploeg van trainer Goosensen in de eerste helft zeker drie opgelegde mogelijkheden om langszij te komen. Ugljanin mocht het twee maal proberen van 5 meter maar vond de keeper daarbij op zijn pad en ook Van Ommen zag zijn poging vanaf slechts enkele meters van het doel, wel of niet achter de lijn, gekeerd worden door de Bruchterveld-doelman.

Na rust veranderde er niet veel aan het spelbeeld op Sportpark de Eeuwlanden. Bruchterveld, gesteund door die vroege voorsprong, ging nog verder achter over leunen en gunde SEH het balbezit. Ook in het tweede bedrijf ging SEH daar niet zorgvuldig genoeg mee om, waardoor echte kansen op de gelijkmaker uitbleven en Bruchterveld eenvoudig overeind bleef. De ploeg van trainer Gert Bouwmeester verdubbelde zelfs na een uur spelen de marge tot 0-2 toen Bas Waterink op randje van buitenspel door mocht van arbiter Van den Beld en met een leep puntertje Tijssen kansloos liet.

Na 65 minuten was het duel gespeeld toen Farenhorst vroegtijdig kon gaan douchen. Scheidsrechter Van den Beld toonde hem de rode kaart na een duwpartij ter hoogte van de middellijn. Gevolg was dat SEH in de slotfase met een man minder niet meer bij machte was om het Bruchterveld nog lastig te maken. De absolute toegift van de middag kwam daarnaast ook nog eens van de voet van uitblinker aan Bruchterveld kant Lesley op de Haar. Vanaf de midden werd de linkspoot weggestuurd en met een fraai stiftballetje gooide hij een kwartier voor tijd het duel definitief in het slot.

Volgende week gaat SEH op bezoek in Bergentheim. Aanvang van dat duel is 14:30.

KLIK HIER VOOR FOTO'S!