Solide SEH voorbij Hulshorst

Zondag 30 augustus 2015

Het eerste elftal van SEH heeft haar laatste bekerwedstrijd winnend afgesloten. In en tegen Hulshorst was de ploeg van trainer Goosensen ruim een uur lang voetballend beter dan de thuisploeg en won het uiteindelijk verdiend met 1-2. Met name het eerste half uur zal de ploeg extra moraal hebben gegeven met het oog op de competitiestart van zaterdag aanstaande.

SEH begon afgelopen zaterdag zeer sterk op Sportpark de Eendracht en speelde het eerste half uur zeer verzorgd en goed voetbal. Het was wachten op het Heerder doelpunt, dat uiteindelijk in de 32e minuut viel. Een scherp aan gesneden hoekschop van Van Limburg belandde op de kruin van Van Ommen die zodoende de 0-1 kon aantekenen.

SEH dacht aan de thee te kunnen met die marge, maar plotseling lag daar 3 minuten voor de pauze het leder zo maar achter doelman Tijssen. De SEH defensie handelde niet adequaat in de buurt van de eigen zestien, waarna de afvallende bal vervolgens met een stevige vaart in het SEH doel werd gekegeld: 1-1.

Ook na de pauze speelde SEH het beste voetbal van de twee ploegen en had het binnen 5 minuten na de thee een penalty moeten krijgen. Iedereen op Sportpark de Eendracht keek na een zuivere handsbal binnen het zestienmetergebied richting arbiter Hanekamp, die de fluit ook richting de mond leek te bewegen, maar uiteindelijk het incident wegwuifde.  Vijf minuten later was het echter wel raak, toen Van Limburg, op fraai aangeven van Ugljanin, de buitenspelval ontweek en gedecideerd onder de keeper door raak trapte: 1-2.

In het restant van de wedstrijd ging SEH nog wel op jacht naar een derde treffer maar kwam het niet meer tot echte serieuze kansen. Hulshorst speelde met de wetenschap dat de marge van 1-2 voor hun betekende verder geraken in het bekertoernooi, terwijl de 1-2 uitslag voor SEH betekende uitschakeling in het bekertoernooi en het verleggen van de focus richting de competitie.

Aanstaande zaterdag speelt SEH haar eerste competitiewedstrijd uit tegen OZC uit Ommen. Aanvang van dat duel is 14:30.

Klik hier voor foto's van Hulshorst - SEH