SEH na rust voorbij KCVO

Dinsdag 25 augustus 2015

Het eerste elftal van SEH heeft in de beker een 3-1 overwinning geboekt op KCVO uit Vaassen. Alle doelpunten vielen na de thee. Voor SEH was Van Limburg belangrijk met een knappe assist en een doelpunt.

In het eerste bedrijf was het voor beide ploegen lastig om een gaatje te vinden in de verdediging van de tegenstander. Het meeste balbezit was voor de thuisploeg, dat echter niet gevaarlijk wist te worden. KCVO dat relatief eenvoudig op de been bleef, had misschien wel de grootste mogelijkheid op de openingstreffer, nadat een knappe volley uit de draai slechts enkele centimeters over het doel van keeper Tijssen heen scheerde.

Na rust wist SEH het veldoverwicht wel vrij vlot om te zetten in een doelpunt. Van Limburg omspeelde vanaf de rechterkant op snelheid twee directe tegenstanders en bezorgde het leder bij Van Ommen die onder de keeper door voor de 1-0 zorgde.

Lang kon SEH echter niet genieten van die voorsprong. KCVO bleef waar mogelijk voor de aanval kiezen en kreeg loon na werken toen na pak en beet een uur spelen een bal vanaf 25 meter zomaar in eens achter doelman Tijssen belandde: 1-1.

SEH verzuimde vervolgens in het laatste half uur afstand te nemen van KCVO. IJzerman kon bijvoorbeeld tot twee maal toe alleen op het vijandelijke doel af maar schoot in eerste instantie tegen de keeper aan en bij de tweede mogelijkheid ruim over.

Toch nam SEH een kwartier voor tijd opnieuw de leiding. De prima fluitende arbiter de Graaf liet terecht door spelen, nadat de assistent scheidsrechter van KCVO ten onrechte de vlag de lucht in stak, waardoor Zandvliet een niet te missen voorzet afleverde aan Van Limburg die solide binnen schoof: 2-1.

Het slotakkoord was uiteindelijk voor Van Beek die een vlot lopende aanval over meerdere schijven al glijdend met zijn linker koeltjes afrondde: 3-1.

Aanstaande zaterdag speelt SEH haar laatste bekerduel in en tegen Hulshorst. Aanvang van dat duel is 14:30.