SEH neemt in stijl afscheid van Richard van de Streek

Zondag 28 juni 2015

Afgelopen zaterdag heeft SEH afscheid genomen van clubicoon Richard van de Streek. Op "Sportpark de Eeuwlanden" speelde de nummer 10 voor het laatst mee in een afscheidswedstrijd tussen het huidige SEH en dat uit 2000, dat destijds promoveerde richting de 2e klasse van het zaterdagamateurvoetbal.

Voor de aftrap vormden beide ploegen een erehaag voor Richard van de Streek. Na het nemen van teamfoto's en een gezamenlijke foto met alle spelers kon het duel dan eindelijk beginnen. De aftrap werd verzorgd door de beide zoontjes van Richard van de Streek, Siem en Noud van de Streek. SEH begon, voor zo ver mogelijk, in de opstelling waarmee het 13 mei jongsleden de titel opeisde tegen Hattem. SEH 2000 deed het zelfde en begon met de zelfde basiself als 15 jaar geleden op het terrein van WHC Wezep waar het destijds WZC klopte met 2-1 en zodoende promotie afdwong.

In het eerste bedrijf speelde Richard van de Streek mee met het huidige SEH en bleef de stand lang op 0-0 staan. Vlak voor de thee was daar echter de aanvoerder van SEH 2000, René van Ginkel, die met een venijnige uithaal de 1-0 ruststand op het scorebord zette. Na rust speelde Richard van de Streek mee met het team uit 2000, aangevuld met een aantal voetbalvrienden. Uiteindelijk eindigde het duel in 3-2 voor het huidige SEH, en pikte Richard van de Streek vanzelfsprekend nog een doelpuntje mee met een droge schuiver.

Na afloop van de wedstrijd mocht Richard van de Streek nog eenmaal de gang door de gevormde erehaag maken, waarna het programma voortgezet werd in het clubhuis van SEH. Daar sprak voorzitter Barend de Ruiter Richard van de Streek toe en werden er vervolgens een aantal zeer fraaie filmpjes getoond waarin alle trainers waaronder Richard van de Streek getraind had aan bod kwamen, een aantal supporters aan het woord kwamen en ook verzorger Cees Stolk via een prachtige videoboodschap Richard van de Streek toesprak. Uiteraard ontbrak een compilatie met een aantal van de door Richard van de Streek gemaakte doelpunten niet.

Aan het einde van het programma nam Richard van de Streek zelf nog even kort het woord en bedankte hij alle aanwezigen en de club voor deze fraaie geste. Na afloop van het programma was er een BBQ voor alle aanwezigen van de afscheidswedstrijd. 

Klik hier voor foto's!