Voorbeschouwing: Hattem - SEH

Dinsdag 05 mei 2015

Aanstaande zaterdag staat op “Sportpark ‘t Achterveen” de laatste competitiewedstrijd voor SEH 1 op het programma. In Hattem zal de ploeg van trainer Arjen Bredewolt het dan op nemen tegen naaste belager v.v. Hattem. SEH heeft aan een punt genoeg om het eerste kampioenschap sinds 1980 binnen te halen, terwijl Hattem een overwinning nodig heeft om zich in puntenaantal naast SEH te nestelen. Omdat het betere doelsaldo van SEH voor de absolute hoofdprijs niet van doorslaggevend belang is zal bij dat laatste scenario een beslissingswedstrijd volgen op neutraal terrein.

Afgelopen zaterdag won SEH in eigen huis eenvoudig van Kampen. Onder het toeziend oog van veel publiek had SEH eigenlijk alleen in de beginfase moeite met de uitploeg, dat opvallend aanvallend uit de startblokken schoot en daardoor SEH enigszins verraste. Toen echter binnen het kwartier aanvoerder Van de Streek zich op typerende wijze vrij kapte rondom het vijandelijke doel en koeltjes afdrukte was het verzet van Kampen al grotendeels gebroken en ging SEH op jacht naar meer. Het mooiste doelpunt van de middag kwam op naam van Hutte, die een prachtige aanval doeltreffend afrondde met een sublieme boogbal. Na de rust geloofde Kampen het wel en kon SEH met verzorgd en energiek voetbal uit lopen naar 5-0.

Naaste concurrent Hattem ging vorige week op bezoek bij Wijthmen en zegevierde daar op solide wijze met 0-2. Van der Bend gooide een kwartier voor tijd het duel op slot, waardoor het verschil op de ranglijst van 3 punten tussen SEH en Hattem in tact bleef en de beslissing gaat vallen aanstaande zaterdag op de laatste officiële speeldag van de competitie. Sportpark ’t Achterveen zal dan het decor zijn voor de absolute kraker Hattem – SEH, waarbij de belangen dit maal groter zullen zijn dan ooit.

SEH zal aanstaande zaterdag richting  Hattem vertrekken met de wetenschap dat het aan een gelijkspel genoeg heeft om zich kampioen te mogen noemen. Dat de blauw-witten echter niet op een remise zullen gaan spelen moge wel duidelijk zijn bij iedereen die de formatie van Bredewolt dit seizoen aan het werk heeft gezien. Dankzij attractief en verzorgd voetbal vergaarde de formatie uit Heerde dit seizoen het huidige puntenaantal, een spelinstelling en opvatting waaraan de ploeg zich ook aanstaande zaterdag weer zal conformeren, om zodoende tot het gewenste resultaat te komen. Bovendien zal de ploeg zich mentaal gesterkt voelen door de ijzersterke serie van de laatste 16 wedstrijden waarin het ongeslagen bleef.

Voor thuisploeg Hattem is de opdracht zaterdag in eigen huis eenvoudig. Winnen van koploper SEH, om zodoende in puntenaantal langszij te komen, waardoor een beslissingswedstrijd uit mag gaan wijzen wie zich kampioen van de 4e klasse C mag gaan noemen. De druk van het absolute moeten zal daardoor aanstaande zaterdag bij de ploeg van Timo Goudbeek komen te liggen. Sinds 11 april, de dag dat SEH de koppositie over nam van Hattem, wist de ploeg uit Hattem dat het de marge met de nieuwbakken koploper niet verder mocht laten oplopen dan 3 punten, om zodoende tot een ultieme apotheose te komen zoals nu op de rol staat. De ploeg slaagde met overwinningen op VSW en Wijthmen en een gelijkspel bij buurman WZC in deze missie, waardoor het nu feitelijk gezien alles nog steeds in eigen hand heeft.

Dat aanstaande zaterdag in beide kampen ook de zenuwen mee zullen gaan spelen moge een understatement zijn. Toch is de verwachting zaterdag, nadat de kruitdampen van het vuurwerk buiten de lijnen zijn opgetrokken, dat de verschillen tussen beide formaties klein zullen zijn. Eerder in Heerde deze jaargang eindigde het onderlinge treffen ook in een terechte 1-1 eindstand, dankzij doelpunten van Barneveld en Van der Bend. SEH nam in dat treffen vrij vlot een voorsprong maar zag nog voor de thee Hattem gelijk maken. In het tweede bedrijf kregen beide ploegen kansen op de overwinning maar eindigde het duel uiteindelijk in een terechte remise.

Wat overigens nog wel opmerkelijk is aan de dag van het duel waarop SEH en Hattem elkaar in Heerde ontmoetten, is het onderlinge puntenverschil van dat moment. Waar SEH nu een marge heeft genomen van 3 punten op Hattem, was het verschil destijds 7 punten in het voordeel van Hattem. Want waar Hattem in haar eerste 9 competitie duels maar liefst 21 punten bij elkaar sprokkelde, deed SEH het beduidend minder met slechts 14 punten.

In de tussenliggende 13 wedstrijden tot aan het duel van zaterdag haalde SEH vervolgens dus maar liefst 10 punten meer binnen. Zo ging Hattem onderweg bijvoorbeeld vervelend onderuit bij CSV ’28, kreeg het ook klop van Swift ’64 en bleef het steken op een gelijk spel tegen onder meer WZC Wapenveld, Reaal Dronten en VSW. SEH won al haar wedstrijden tussen beide duels in, met uitzondering van het gelijkspel op Sportpark Monnikenbos bij WZC Wapenveld.

Dat bovenstaande statistieken echter geen enkele garanties bieden voor de kraker van aanstaande zaterdag staat buiten kijf. Naar alle verwachting zal het publiek massaal af komen op het bijzondere duel, en zullen ook zoals hier boven aangegeven de zenuwen mogelijk parten gaan spelen bij beide elftallen. De grote vraag die dan nog rest is, welk elftal het best weet om te gaan met deze buitengewone omstandigheden. Aan onze blauw-witte formatie de taak om zich louter te beperken tot hetgeen waar het dit seizoen uitermate goed in is gebleken; voetballend de tegenstander bestrijden zonder daarbij het hoofd te verliezen aan randzaken.

Al met al zijn alle ingrediënten aanwezig voor een geweldige pot voetbal.

Aanvang van het duel zaterdag in Hattem is 14:30.

Steun SEH 1 richting het kampioenschap!