Voorbeschouwing: SEH - Kampen

Vrijdag 01 mei 2015

Zaterdag 2 mei staat er voor SEH de belangrijke thuiswedstrijd tegen Kampen op het programma. Namens SEH alvast een bijzonder welkom voor de tegenstander Kampen, diens spelers, begeleiding en uiteraard supporters! Ook een speciaal woord van welkom voor de arbiter van dienst, de heer H. Hanekamp.

Vorige week won SEH op eigen terrein het belangrijke treffen met nummer 4 van de ranglijst Reaal Dronten. In een duel dat misschien niet de stempel hoogstaand verdiende was de eindstand na 90 minuten voetballen 2-1. Mark Zandvliet verzorgde beide bijna identieke doelpunten door tot twee maal toe goed te anticiperen op een lange bal en met een lob af te ronden. Reaal Dronten deed in de blessuretijd van de tweede helft nog wel wat terug met de 2-1 maar verder dan dat kwam het niet.

Tegenstander van morgen, Kampen, ging vorige week onderuit bij HTC met 3-2. In een spannend duel greep enerzijds HTC haar laatste kans om nog afscheid te kunnen nemen van de laatste plek en moest Kampen anderzijds definitief gedag zeggen tegen een mogelijke zevende plek. Dat de nederlaag bij HTC als een incident kan worden gezien blijkt wel uit de serie die Kampen daar voor heeft neer gezet. Uit 3 wedstrijden haalde het 7 punten binnen, met daarbij onder meer een knappe zege op Zalk.

In het onderlinge treffen tussen Kampen en SEH vlak voor de winterstop eindigde het duel in Kampen in een spectaculaire overwinning voor SEH. Kampen greep tot twee maal toe een voorsprong voor eigen publiek maar zag uiteindelijk SEH er wel met de drie punten van door gaan: 3-5. Pas in de absolute slotfase wist de ploeg van Arjen Bredewolt het wel aanwezige overwicht om te zetten in een tweetal doelpunten waardoor het alsnog zegevierde.

Mag er voor Kampen morgen met het oog op de ranglijst misschien niks meer op het spel staan, voor SEH zijn de belangen extreem groot. De thuisploeg moet winnen van Kampen en kan bij eventueel puntverlies van concurrent Hattem, dat het opneemt tegen Wijthmen, vervolgens de champagne ontkurken. Mochten beide ploegen hun duel winnen dan wacht er op 9 mei in Hattem nog een zeer interessante wedstrijd waarin Hattem moet winnen om een beslissingswedstrijd af te dwingen en SEH aan een punt genoeg heeft voor haar eerste kampioenschap sinds 1980.

Iedereen is van harte welkom op Sportpark de Eeuwlanden. Aanvang: 14:30.