SEH neemt ook horde Reaal Dronten

Zaterdag 25 april 2015

SEH heeft op eigen veld ook nummer 4 van de ranglijst Reaal Dronten verslagen. In eigen huis zegevierde de ploeg van Arjen Bredewolt in een matig duel met 2-1.

Goed was het voetbal afgelopen zaterdag misschien niet op eigen veld tegen de ploeg uit Dronten. SEH speelde met de wetenschap dat het absoluut bij de pinken moest zijn tegen de manschappen van trainer Henk Posthuma, waar het eerder dit seizoen in Dronten nog een beschamende tik van over de vingers kreeg met maar liefst 6-2.

Waar in de beginfase van het duel het meeste balbezit nog voor Reaal Dronten was, nam na 10 minuten spelen SEH het initiatief over. Toen na 15 minuten spelen doelman Tijssen in eerste instantie tot twee maal toe handelend moest optreden, bereikte hij vervolgens met een fenomenale spelhervatting razendsnel aanvaller Mark Zandvliet die op snelheid afrekende met de laatste Reaal verdediger en koelbloedig met een lob voor de openingstreffer zorgde. In het restant tot aan de rust gebeurde er vervolgens weinig voor beide doelen, waardoor beige ploegen gingen rusten met 1-0.

Ook na de rust was het meeste balbezit voor Reaal Dronten. Met spelmaker Van den Brakel aan het front ging de ploeg op zoek naar de gelijkmaker, waar toe het ook een aantal kleine kansen kreeg. Toch was het na een uur spelen opnieuw Mark Zandvliet die Sportpark de Eeuwlanden deed ontploffen. Dit keer anticipeerde hij goed op een lange bal van achteruit en liet hij opnieuw de Reaal-doelman kansloos achter door weer te scoren met een fraaie lobbal.

Die stand na 60 minuten spelen was misschien niet conform de krachtsverhoudingen op het veld, al zal niemand in Heerde daar op dat moment maling aan hebben gehad. SEH had haar gewenste marge gevonden en probeerde het duel professioneel uit te spelen. Toch wist Reaal in de absolute slotfase nog een tegentreffer te produceren waardoor de 6 minuten extra speeltijd die de arbiter van dienst aan het duel toevoegde nog enigszins spannend werden. Uiteindelijk eindigde het duel in 2-1 waardoor SEH ook in haar 15e wedstrijd op rij ongeslagen bleef.

Volgende week ontvangt SEH op eigen veld Kampen. Aanvang van dat duel is 14:30.