SEH eenvoudig voorbij Zalk

Zaterdag 18 april 2015

In de strijd om de bovenste plaatsen in de 4e klasse C heeft SEH een belangrijke uitoverwinning geboekt. In en tegen Zalk was de ploeg van Arjen Bredewolt te sterk voor de thuisploeg dat geen moment een vuist kon maken tegen de blauw-witten: 0-3.

Op een zon overgoten sportpark "An de Steege" speelde de thuisploeg voor haar laatste kans. Het moest dan wel winnen van koploper SEH om zodoende zicht te blijven houden op een ticket voor nacompetie voetbal. SEH speelde echter met de wetenschap dat het zich, met het oog op de nummer één positie, geen misstap kon permitteren gezien het overige programma in de competitie waarbij achtervolgers Hattem, WZC en Reaal Dronten relatief gezien een eenvoudiger programma hadden.

De eerste kansen in Zalk waren echter voor de thuisploeg dat binnen het kwartier een aantal kleine speldenprikjes uitdeelde, zonder daarbij echt gevaarlijk te worden. SEH stond organisatorisch goed en nam het initiatief na een kwartier spelen over. Was daar na 20 minuten spelen in eerste instantie de Zalk-goalie die nog redding kon brengen, na 25 minuten spelen was het wel raak. Aanvoerder Van de Streek kapte zich in het zestien meter gebied op kenmerkende wijze vrij en schoof koeltjes binnen: 0-1.

Het was de ploeg van trainer Bredewolt aan te rekenen dat het in die fase niet verder afstand nam van Zalk. Het krachtsverschil was groot, waarbij met name de ruimte die SEH op het middenveld kreeg opmerkelijk was te noemen. Het was dat SEH zeer slordig met die geboden ruimte omging, waardoor beide ploegen richting de thee gingen met een 0-1 ruststand.

Binnen 30 seconden na rust kon het massaal toegestroomde publiek uit Heerde echter opnieuw juichen. Dit keer was het Mark Zandvliet die goed door ging op een lange bal van achteruit en via een been van de keeper en de paal het leer in het vijandelijke deed belanden. Zalk moest vanaf dat moment komen, bracht meteen een extra middenvelder voor een verdediger, en probeerde op die manier het duel te kantelen.

Doelman Tijsen werd daarbij echter zelden serieus op de proef gesteld. Zalk wou wel, maar kon het SEH simpelweg niet lastig maken. Het mooiste moment van de middag moest toen overigens nog komen. Van achteruit zette SEH een aanval op. Gelegenheidsaanvaller Daanen schoof de bal strak voor het doel, waar Hutte achter het standbeen IJzerman in stelling bracht op randje zestien. Die hield het overzicht en stelde Bregman in staat om het duel definitief in het slot te gooien: 0:3.

Aanstaande zaterdag, 25 april, ontvangt SEH op eigen sportpark Reaal Dronten. Aanvang van dat duel is 14:30.