SEH in extremis voorbij Swift ‘64

Maandag 06 april 2015

Het eerste elftal van SEH heeft op paasmaandag uitstekende zaken gedaan in Swifterbant tegen Swift ’64. In de absolute slotfase kegelde Ugljanin het leder achter Swift-doelman Tellegen waarmee hij de eindstand bepaalde op 1-2.

Swift ’64 speelde vanaf het begin met de wetenschap dat het alleen baat had bij een overwinning om zicht te blijven houden op een toetje aan het einde van het seizoen, terwijl SEH moest winnen om aansluiting te houden met koploper Hattem. Voor eigen publiek trok Swift dan ook vanaf minuut één fel van leer, zonder daarbij echte kansen te creëren. Na 20 minuten spelen was de eerste echte mogelijkheid voor SEH, waarbij Mark Zandvliet doorbrak over rechts, maar helaas mistte oog in oog met Tellegen. Vlak voor de thee moest ook SEH-doelman Thijsen enkele keren optreden, zonder doelpunten als gevolg.

Na de rust kabbelde het duel, op een overigens erbarmelijk slechte grasmat, enkele minuten voort totdat Swift uit het niets op 1-0 voorsprong kwam. Spits Roskam toonde maar weer eens zijn klasse door alert te reageren op een bal van de paal, na een vrije trap van Swift. Werk aan de winkel voor SEH, dat jacht moest gaan maken op de gelijkmaker.

Met Van der Steege als extra pion in de spits ging SEH opportunistischer voetballen, wat in eerste instantie nog niet echt tot mogelijkheden resulteerde. Tot dat echter 10 minuten voor het sluiten van de markt een bal via Van der Steege voor de voeten viel van Van Ommen die wel raad wist met dat buitenkansje en de 1-1 op het scorebord zette.

SEH besloot druk te blijven zetten op het vijandelijke doel en kreeg in de absolute slotfase wat het wilde. In een scrimmage voor het vijandelijke doel viel de bal voor de voeten van Ugljanin, die niet twijfelde, en het leder verwoestend hard achter doelman Tellegen ramde. In blessuretijd kreeg vervolgens Bregman nog onterecht zijn 2e gele kaart waardoor hij kon inrukken, maar veranderde er aan de stand niets meer: 1-2.

Zaterdag 11 april ontvangt SEH op eigen veld HTC. Aanvang van dat duel is 14:30.