SEH geeft overwinning uit handen

Zaterdag 28 maart 2015

SEH is er niet in geslaagd de derby tegen WZC om te zetten in een overwinning. In Wapenveld werd het dankzij een WZC-doelpunt diep in blessuretijd 1-1.

SEH had de wedstrijd in de eerste helft volledig in handen, met goed verzorgd voetbal zocht men de weg naar het doel van WZC. Na een aantal mogelijkheden was daar in de 27e minuut Harmen van Oene die met het hoofd de 0-1 op het scorebord zette. Vlak voor de rust kreeg Erik Barneveld nog een levensgrote kans op een verdubbeling van de score maar hij schoot de bal oog in oog met de keeper over. De voorsprong bij rust was verdiend en had eigenlijk hoger moeten zijn gezien het spelbeeld en de kansenverhouding.

In de tweede helft ging WZC door middel van opportunistisch voetballen meer op zoek naar het doel van SEH, dit resulteerde in enkele mogelijkheden maar SEH bleef overeind en creëerde zelf ook nog de nodige kansen met ballen op paal en lat als gevolg. Ook leek SEH de 0-2 te scoren, Richard van de Streek was de maker maar volgens de scheidsrechter stond hij buitenspel.

SEH leek de overwinning over de streep te trekken totdat het in de 94e minuut de bal niet goed wegkreeg uit het strafschopgebied en Ronald Burgmeijer de gelijkmaker met het hoofd op het scorebord zette. Het missen van de kansen brak SEH hiermee op waardoor het twee punten weg gooide.

Doordat Hattem en Reaal Dronten met 3-3 gelijkspeelden verandert er in de top 4 van de ranglijst niets. SEH blijft tweede achter koploper Hattem. Volgend weekend een dubbel programma voor SEH, zaterdag speelt SEH thuis tegen 's Heerenbroek en paasmaandag speelt SEH een uitwedstrijd in Swifterbant tegen Swift'64.