Voorbeschouwing WZC Wapenveld - SEH

Maandag 23 maart 2015

Aanstaande zaterdag dan eindelijk de wedstrijd waar menig inwoner van de Gemeente Heerde al weken naar uit zal hebben gekeken. De derby der derby’s, WZC Wapenveld – SEH op Sportpark Monnikenbos te Wapenveld. Niet alleen een duel dat onder hoogspanning afgewerkt zal worden vanwege de gezonde rivaliteit tussen beide verenigingen, ook een duel dat er écht om gaat met het oog op de ranglijst. Welke ploeg wint de absolute kraker in 4C?

De heenwedstrijd eindigde eerder deze jaargang op Sportpark de Eeuwlanden in 1-1. In een weinig hoogstaand duel nam SEH na een uur spelen de leiding via een treffer van aanvoerder Richard van de Streek. Pas toen Gerard Jan Hutte na 70 minuten vroegtijdig mocht inrukken wegens twee gele kaarten kwam WZC beter in de wedstrijd en nam het de regie volledig over. Uiteindelijk viel de gelijkmaker vlak voor tijd en stapten beide ploegen met een remise van het groene laken af. Een puntendeling waar achteraf beide ploegen wel mee konden leven.

Waar in Heerde de publieke belangstelling al enorm was met maar liefst 700 toeschouwers, zal dit aanstaande zaterdag  zeker niet anders zijn op Sportpark Monnikenbos. Ook de neutrale voetballiefhebber zal naar alle waarschijnlijkheid de weg richting Wapenveld wel weten te vinden doordat het wel eens een duel kon gaan worden op het scherpst van de snede. De belangen zijn voor beide ploegen enorm. Verlies levert vervelende schade op de ranglijst op, terwijl met een overwinning wel heel goede zaken gedaan kunnen worden. In Hattem kruisen namelijk ook de nummers 1 en 4 van de ranglijst de degens met elkaar, waardoor na zaterdag alles in één keer weer open kan liggen.

Dat beide ploegen in uitstekende vorm verkeren blijkt wel uit de meest recente resultaten. SEH is ongeslagen sinds de nederlaag op 1 november 2014 in Wilsum waar het met 4-3 zichzelf enorm te kort deed. Daarna bleef de ploeg van trainer Arjen Bredewolt echter negen wedstrijden op rij ongeslagen en raapte het 23 punten bijeen. WZC verloor dan wel bij de hervatting van de competitie in februari nog in en tegen Zalk; daarna won het vier wedstrijden op rij op zeer overtuigende wijze met maar liefst 16 doelpunten voor en slechts 4 tegentreffers.

De laatste onderlinge ontmoeting op Sportpark Monnikenbos tussen beide ploegen dateert alweer van het seizoen 2011/2012. In een regelrecht gevecht dacht SEH de drie punten mee te gaan nemen richting Heerde. Echter in de absolute slotfase was daar Hajk Talaljan die met een droge schuiver Monnikenbos deed ontploffen en de gelijkmaker op het scorebord zette. In Heerde won SEH overigens dat seizoen afgetekend met 3-1.

De wedstrijd begint aanstaande zaterdag op het gebruikelijke tijdstip van 14:30 en staat onder leiding van arbiter J.H. Geubels. Hij floot eerder dit seizoen ook al de topper SEH – Zalk op Sportpark de Eeuwlanden en was daarin foutloos. Alle ingrediënten voor een attractieve maar bovenal sportieve pot voetbal zijn aanstaande zaterdag aanwezig. Welke ploeg wint de altijd beladen wedstrijd ditmaal?