Laatste wedstrijd moet beslissing brengen

Zaterdag 27 april 2013

SEH heeft in de laatste officiële competitiewedstrijd van het seizoen niet weten te winnen van de nummer 3, Terschuurse Boys. In Heerde werd het 1-3 voor de gasten uit Terschuur. Door dit resultaat en het resultaat van de wedstrijd  Advendo – Stroe, 2-1, komt de beslissing over welke ploeg moet deelnemen aan de nacompetitie (SEH of Stroe) in de laatste wedstrijd.

SEH begon matig aan de wedstrijd, de eerste minuten dicteerde Terschuurse Boys het spel. Na 6 minuten kon SEH voor het eerst gevaarlijk worden toen Richard van de Streek de bal kreeg op ongeveer 17 meter van het doel. Van de Streek wist raad met de bal en krulde deze prachtig in de kruising, 1-0. Lang kon SEH niet genieten van de voorsprong want een handvol minuten later stond het alweer gelijk, onoplettendheid achterin werd SEH fataal. Halverwege de eerste helft werd het ook nog 1-2 voor Terschuur dat duidelijk de betere ploeg was. Op slag van rust had wederom Richard van de Streek de gelijkmaker op zijn voet, zijn inzet van dichtbij werd fantastisch gered door de keeper van Terschuur. In de tweede helft hetzelfde spelbeeld, Terschuur de betere ploeg en SEH kwam er maar moeizaam uit. Na de 1-3 halverwege de tweede helft was de wedstrijd gespeeld en was het wachten op de uitslag in Ederveen. Deze bleek voor SEH gunstig waardoor het eerste elftal van SEH zich alsnog kan veilig spelen volgende week. Het moet dan echter zelf weten te winnen en is afhankelijk van BAS dat haar kampioenswedstrijd speelt in en tegen de concurrent van SEH, Stroe.

Volgende week valt de beslissing dus in de derde klasse B, bovenin zal het kampioenschap gaan tussen BAS en Advendo en onderin strijdt SEH samen met Stroe voor direct lijfsbehoud.