SEH maakt een goede start in 3e klasse

Zondag 02 september 2012

De competitiestart in de 3e klasse B leverde op de 1e speeldag gelijk een onvervalste derby op tussen SEH en Hatto Heim.

SEH maakte vanaf het begin duidelijk dat het de punten in Heerde wilde houden. Met verzorgd voetbal van achter uit en met snelle aanvallen werd het doel van Hatto Heim onder vuur genomen. Dit leverde kansen op voor Gerard Jan Hutte, Frank Raveling en Richard v/d Streek. Ook en schot van Erik Barneveld in de korte hoek werd met kunst en vliegwerk door de doelman gekeerd. Hatto Heim kreeg echter een grote kans, nadat de scheidsrechter meende op enkele meters van het SEH doel een vrije trap te moeten geven, waaruit de gasten scoorden, 0-1.

Een zware tegenvaller voor SEH op slag van rust.

Na rust wederom de thuisploeg die probeerde de opgelopen achterstand weg te werken.

Er werden extra aanvallers in de ploeg gebracht middels het inbrengen van Frank de Jong en even later Frank Olthuis. Toen eerstgenoemde na een goede voorzet van links onjuist door de doelman werd aangevallen kon de scheidsrechter niet anders dan SEH een strafschop toe te kennen en de doelman met rood van het veld te zenden.

De toegekende strafschop werd door Gerard Jan Hutte onberispelijk in geschoten, 1-1 in de 60e min.

Hierna ging SEH op jacht naar de overwinning maar de mogelijkheden die er kwamen leverden geen doelpunt op omdat op het juiste moment het overzicht en de scherpte ontbraken.

Toch trok SEH vlak voor tijd aan het langste eind, een goede voorzet van Frank Olthuis werd door Richard v/d  Streek in een uiterste poging binnengeschoten, 2-1 in de 88e min.

Zodoende behaalde SEH in de eerste thuiswedstrijd in de 3e klas een verdiende overwinning.