Projectgroep vrijwilligersbeleid SEH trapt af

Donderdag 31 oktober 2019

Op initiatief van het dagelijks bestuur is er in het lopende voetbalseizoen 2019-2020 een projectgroep opgericht om het huidige vrijwilligersbeleid van vv SEH tegen het licht te houden.

In de projectgroep zitten leden vanuit diverse geledingen van de club. Het bestuur is van mening dat de 50 euro waarmee spelende leden van onze vereniging hun vrijwilligerswerk kunnen afkopen niet het gewenste effect sorteert.

Maar liefst 80 mensen laten dit bedrag door de penningmeester incasseren. Je praat hier over bijna 20% van je spelende leden. Aan de projectgroep de schone taak om hier een kentering in te bewerkstelligen.

Vanuit de KNVB wordt het project ondersteund in de persoon van Herman van Raalte. Hij heeft diverse verenigingen met zijn kennis en kunde bijgestaan om soortgelijke problematiek aan te pakken.

Want het schrijnende tekort aan vrijwilligers bij ons staat niet op zichzelf. We hebben tenslotte geen tijd. Best wel gek natuurlijk als je bedenkt dat de gemiddelde Nederlander gemiddeld 27 uur per week voor of achter een beeldscherm zit. (bron: CBS)

Wat juist opvalt is dat mensen die echt druk zijn ook nog eens tijd weten vrij te maken voor vrijwilligerswerk bij de club van hun zoon en/ of dochter. Als je je kind dropt bij een sportclub en verwacht dat alles dan geregeld wordt "want je betaald contributie' dan heb je het niet begrepen. Verenigingen zijn namelijk reddeloos zonder hulp van hun leden (en of hun ouders). 

De projectgroep denkt in het voorjaar van 2020 met een advies aan het bestuur van SEH te komen.