SEH begint laatste periode met verlies

Zaterdag 23 maart 2019

Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde is de derde en laatste periode zaterdagmiddag slecht begonnen. In Ermelo was het elftal grote delen van de wedstrijd minder dan de tegenstander, EFC´58. De uitslag liegt er dan ook niet om: 4-1.

Op papier leek het een wedstrijd te zijn in het voordeel van SEH. De Heerdenaren stonden voor aanvang van het duel op de derde positie, terwijl EFC achtste stond. Bovendien was de heenwedstrijd in een 3-0 overwinning geëindigd voor de blauwwitten. Maar voor de ploeg van Ermelo was dit misschien wel dé wedstrijd waarin het moest gebeuren. Immers; bij een goede start in deze periode kan er nog wel van alles mogelijk zijn voor de ploeg.

SEH begon het duel met twee wisselingen ten opzichte van de wedstrijd van vorige week, de 3-0 winst op buurman WZC. Rick Zandvliet kreeg als rechtsback de voorkeur boven Rowin Moerenhout en Mathijs Logtenberg mocht weer op het middenveld beginnen. Dit ging ten koste van Frank Olthuis. De weer van een schorsing teruggekeerde Sander Draaijer begon op de bank. Na een indrukwekkende minuut stilte, naar aanleiding van de dramatische gebeurtenissen in Utrecht van eerder deze week, en nadat de scheidsrechter van dienst (de heer Celen) een ander shirt had aangetrokken kon de wedstrijd om 14.41 uur beginnen.

Van begin af aan werd duidelijk dat EFC deze wedstrijd wilde winnen op het echte gras in Ermelo. De ploeg legde veel strijd en passie in het spel en had meer balbezit. In de achtste minuut was het al raak, toen Mika Schuur een uitstekende corner vlak voor doelman Gert Jan Barneveld wist binnen te koppen. Na een wervelend eerste kwartier van de thuisploeg, met nog een poging tegen de lat na andermaal een hoekschop, kwam SEH wat meer in de wedstrijd. Via Dennis Bijsterbosch en Jeremy van de Beek was het dichtbij de gelijkmaker. Laatstgenoemde zag zijn poging vlak voor het lege doel weggehaald worden door een verdediger. Tien minuten voor rust werd er slecht gereageerd door SEH op een lange bal van achteruit van EFC. Aanvaller Jorick Priem ontving de bal en lepelde deze fraai in de verre hoek. Op slag van rust was Sven Veldhuis nog in de buurt van een treffer voor de gasten, de roodhemden uit Heerde. Hij kreeg de bal na een goede voorzet van Owen Niemeijer, maar zijn aanname was net niet afdoende om in vrije positie voor het doel af te kunnen ronden.

Trainer Pascal Diender had in de eerste helft voldoende gezien en wisselde in de rust al tweemaal: Sander Draaijer en Hermen de Jager vervingen Harmen van Oene en Michiel de Gooijer. Het betekende een op papier aanvallender SEH. En even leek dat ook resultaat te kunnen opleveren, toen Wessel van der Most alleen op doelman Kevin Schuur af kon. Maar de keeper kwam als winnaar uit dat duel. Daarna gaf EFC weer gas en was het regelmatig gevaarlijk via de snelle en behendige buitenspelers. Na een uur spelen kreeg de thuisploeg een penalty, die werd benut Romin Ahmadi. Tot overmaat van ramp raakte SEH-verdediger Rick Zandvliet op het oog ook nog serieus geblesseerd aan zijn enkel, waardoor hij vervangen werd door Rowin Moerenhout. Ook hij kon na driekwart duel de vierde Ermelose treffer, de tweede van Ahmadi, niet voorkomen. Het mooiste doelpunt van de middag viel een kwartier voor tijd en was voor SEH. Sander Draaijer liep na een korte corner met de bal naar binnen en schoot het leer in de verre kruising. Veel meer dan een eretreffer was het echter niet. Na ruim 90 minuten was de eindstand bepaald op 4-1.

Een teleurstellend resultaat voor SEH, dat goede zaken had kunnen bij een overwinning. Maar het ziet nu juist concurrenten ´t Harde, Zeewolde en Elspeet uitlopen. De Heerdenaren zakken naar positie vier en hoeven voorlopig ook even geen aspiraties te hebben voor de derde periode. Over twee weken speelt SEH weer om het ´echie´ op De Eeuwlanden tegen EZC uit Epe. Aanvankelijk zou er volgende ook nog een oefenduel gespeeld worden tegen VHK, maar deze wedstrijd gaat niet door!

Opstelling SEH: Gert Jan Barneveld; Rick Zandvliet (63. Rowin Moerenhout), Hein Dezijn, Michiel de Gooijer (C-  46. Sander Draaijer), Owen Niemeijer; Harmen van Oene (46. Hermen de Jager), Mathijs Logtenberg, Dennis Bijsterbosch; Wessel van der Most, Sven Veldhuis en Jeremy van de Beek

Toeschouwersaantal: circa 150