Nieuwe update situatie kunstgrasvelden

Zaterdag 26 januari 2019

Zoals bij iedereen bekend zal zijn is er dinsdag de nodige hoeveelheid sneeuw gevallen. Ook de kunstgrasvelden op sportpark 'De Eeuwlanden' in Heerde zijn bedolven onder een laagje (zie foto). Hierdoor is het sinds dinsdag niet mogelijk om te trainen of te spelen op de velden. En dit verbod blijft voorlopig ook van kracht.

Want in overleg met Stichting Kunstgras is er besloten om in ieder geval tot zaterdagmiddag niet te gaan ruimen. Er ligt circa 10 centimeter sneeuw. Als je dit zou gaan ruimen krijg je hoge bergen aan de zijkant van het veld. En voor wedstrijden heb je minimaal 3 meter vrije ruimte nodig buiten de zijlijnen. Dit zou inhouden dat je niet eerder kan spelen als dat deze bergen gesmolten zijn. En dit kan zo een week of 3 duren. Bovendien kunnen er door het ruimen harde (ijs)randen ontstaan, wat gevaarlijk is voor spelers. Sneeuw ruimen is dus op dit moment geen optie!

Zaterdagmiddag wordt er aan de hand van het weer beoordeeld wat er dan mogelijk is. Tot nader order liggen de velden 1 tot en met 4, dus ook de natuurgrasvelden, eruit. Zaterdag 26 januari kunnen er dus ook geen wedstrijden of trainingen plaatsvinden. Namens het bestuur graag ieders begrip en respect hiervoor!

Update zaterdag 26 september: 

De invallende dooi sinds vrijdagmiddag heeft ervoor gezorgd dat alle sneeuw is verdwenen op de beide kunstgrasvelden. De matten zijn dus allebei op zaterdag 26 januari weer te gebruiken voor trainingen en oefenpotjes! De natuurgrasvelden zijn nog niet beschikbaar.