S.E.H. 1 weet koppositie te behouden!

Zaterdag 19 november 2011

SEH heeft zaterdag de streekderby tegen EZC’84 winnend afgesloten, het werd op de Eeuwlanden 4-2 in het voordeel van de thuisploeg die daarmee de koppositie vasthield.

In de beginfase zag het hier echter niet naar uit, al in de 5e min. scoorde EZC’84 0-1 door een slecht weggewerkte bal koppend in het doel te werken.

SEH raakte hierdoor totaal niet van slag en zocht met de jongelingen Frank Raveling en Rick van Ommen deze wedstrijd ook in de basis onbevangen de aanval en bracht de onzekere achterhoede van de bezoekers  regelmatig aan het wankelen.

Nadat Frank Olthuis al een grote kans onbenut had gelaten was het dezelfde speler die in de 14e min. op aangeven van Erik Barneveld en na een knappe aanname de 1-1 liet noteren.

SEH begreep dat er meer te halen viel en zette de gasten onder druk. Enkele grote kansen werden echter gemist.

Toch kwam SEH verdiend op voorsprong, Erik Barneveld wist de bal in de 30e min. bijna vanaf de achterlijn in het lege doel te schieten, 2-1.

Ook in het vervolg van de 1e helft was SEH heer en meester waarbij m.n. de doelman van EZC’84 de nodige stunts uithaalde en zijn ploeg maar ter nauwer nood voor nog een tegentreffer wist te behoeden.

Een 3e treffer kon echter niet uitblijven en viel dan ook in de 38e min., Frank Olthuis ging goed door en wist de doelman de bal te ontfutselen en kon simpel de 3-1 binnen schieten.

Op slag van rust scoorde SEH ook nog een vierde treffer, na een goede aanval over links kon Richard v/d Streek net niet voldoende bij de bal maar was het de vrijstaande Frank Olthuis die wel binnen schoot. Deze treffer werd echter ten onrechte wegens buitenspel afgekeurd zodat de ploegen met een 3-1 stand gingen rusten.

De 2e helft was duidelijk van een minder nivo dan de 1e speelhelft. SEH speelde net iets minder gretig en gaf EZC’84 de kans om er in te blijven geloven. Veel kansen kregen de bezoekers daarbij niet, slechts een afstandsschot schampte de bovenkant van de lat.

SEH daarentegen kreeg ondanks het mindere spel een aantal grote kansen om de 4-1 binnen te schieten en de wedstrijd definitief op slot te gooien. Mogelijkheden werden niet goed uitgespeeld of ballen werden om onverklaarbare reden niet tegen de touwen gewerkt.

Toen EZC’84 in de 90e min. uiteindelijk ook nog een strafschop kreeg, die door Volkan Bakar werd benut moest SEH nog even alle zeilen bijzetten.

Richard v/d Streek maakt aan alle onzekerheid snel en op sublieme wijze een einde door enkele minuten later uit een vrije trap van schuin voor het doel de bal hoog in de verre hoek te jagen, 4-2.

Met deze score werd het einde van de wedstrijd bereikt en blijft SEH de trotse koploper.

Over twee weken, nadat voor zaterdag een inhaal/bekerronde staat gepland  ontvangt SEH thuis VEVO.